Anahtar Kelimeler: Anadolu kaldı

İç Anadolu evde kaldı

İç Anadolu evde kaldı

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurt genelindeki kentlerde sakinlik hakim oldu.

İLLERİN DURUMU

Konya'da Mevlana Meydanı'nın yanı sıra Alaaddin Bulvarı, Zafer Meydanı, Kültür Park, Kılıçarslan Şehir Meydanı, Konya Büyükşehir Belediye Stadı çevresi ile Otogar ve Kule Kavşağı'nda genellikle yoğunluk yaşanmadı. Karaman'da işlek cadde ve meydanlarda sakinlik sürerken, Aksaray'da da kent genelinde yoğunluk olmadı. Afyonkarahisar'da ise "Evde kal" çağrılarına uyulduğu ve kent genelinin sakin olduğu gözlendi.

DİĞER İLLER NASIL?

Kayseri, Sivas, Nevşehir, Yozgat, Niğde, Kırıkkale ve Kırşehir'de, vatandaşlar "Evde kal" çağrısına büyük oranda uydu. Kayseri'nin işlek yerlerinden Cumhuriyet Meydanı, Millet Caddesi, Sivas Caddesi, İnönü Bulvarı ve Mimarsinan Parkı gibi alanların kısmen sakin olduğu görüldü. Sivas'ta Atatürk Caddesi, Kovid-19 tedbirleri kapsamında araç ve yaya trafiğine kapatılırken güvenlik güçleri, vatandaşları sosyal mesafeye uymaları konusunda uyardı. Nevşehir’de, bazı caddelerin trafiğe kapatılmasının ardından halkın "Evde kal" çağrısına büyük oranda uyduğu görüldü.

KIRIKKALE’NİN DURUMU

Yozgat'ta Cumhuriyet Maydanı'nın boş olduğu gözlendi. Polis ekipleri sürekli anons yaparak vatandaşları uyardı. Niğde'de Ömer Halisdemir Meydanı ile Cumhuriyet Meydanı'nda yoğunluk görülmedi. Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda kısmen sakinlik gözlenirken, insanların alınan önlemlere genelde uyarak evlerinde kalmayı tercih ettiği görüldü.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli