Anahtar Kelimeler: kazançlı çıkacak

?İki il de kazançlı çıkacak?

?İki il de kazançlı çıkacak?

?İki il de kazançlı çıkacak?

Gökçek açıklama yaptı

Kırıkkale´yi yakından ilgilendiren Yeşil Vadi Projesi konusunda açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, ?Kırıkkale Yeşil Vadi Projesi´ne başladık Ankaralılar ve Kırıkkaleliler ilk etapta 500 bin metre karelik rekreasyon alanında buluşacak. Kızılırmak manzaralı piknik alanında koşu yolu ve bisiklet yollarının yanısıra çocukların atlarla buluşacağı manejler ve çocuk oyun grupları yer alacak? diye konuştu.

İLK ADIM 2013 YILINDA ATILMIŞTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara- Kırıkkale karayolu üzerinde, Kızılırmak Vadisi içinde yer alacak dev rekreasyon alanı ?Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi? için çalışmalara başladıklarını belirterek, ?İlk etapta yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alanda hem Ankaralıların hem de Kırıkkalelilerin yararlanacağı bir dinlenme, eğlenme ve piknik alanı oluşturacağız. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi bu kapsamda 12.02.2013 tarihinde 244 sayılı kararıyla dev rekreasyon alanı projesinde ilk adımı atmıştı. Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi´nin ilk etabı olan Irmak köyü ile Kalecik yol ayrımı arasında kalan yaklaşık 500 bin metrekarelik rekreasyon alanı için hemen çalışmalara başladık. İhale, iş ve işlemlerinin yürütülmesi ve uygulama çalışmalarını gerçekleştirmek üzere de Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı´nı görevlendirdik? ifadesini kullandı.

PEYZAJ PROJELERİ

Bu kapsamda Ankara ve Kırıkkale´yi ortak bir piknik alanında buluşturacak rekreasyon alanı projesinin Irmak Beldesi ile Ankara ?Kırıkkale karayolu Kalecik yol ayrımı arasında kalan 1. Etabını oluşturan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığımız tarafından hazırlandı. Planların onaylanarak yürürlüğe girmesi üzerine, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı´nın hemen harekete geçerek ?Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi? rekreasyon alanı ilk etabının peyzaj projeleri, mesire, konaklama ve oturma alanlarının tasarımına başladığını bildiren Başkan Gökçek, ?Kızılırmak Vadisi´nde mesire yerlerinin yanı sıra, Kızılırmak´la bütünleşen peyzajlar, ağaçlandırma alanları, çocukların oynayıp eğlenebileceği, koşu ve yürüyüş yolları, bisiklet yolları gibi her yaştan insanın ilgisini çekecek etkinlik alanları oluşturulacak? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false