Anahtar Kelimeler: mahallede seçim yapıldı

İki mahallede seçim yapıldı

İki mahallede seçim yapıldı

İki mahallede seçim yapıldı

Muhtarlar seçildi

Hüseyin Kahya Mahallesi ve Kimeski Mahallesi bu hafta sonu seçim yapıldı. İki mahallede yapılan seçimde 12 aday yarışırken toplam 4 bin 200 seçmen oy kullandı. Her iki mahallenin muhtarı da yenilendi.

MAHALLELİLER SANDIGĞA GİTTİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hüseyin Kahya Mahallesi Muhtarı Abdurahman Gülderen´in 2972 Sayılı Kanunun 31. maddesi uyarınca seçim tarihi itibariyle (30.03.2014) ´En az 6 aydan beri o mahalle veya köyde oturmak´ olarak belirtilen seçilme yeterliliği şartını taşımadığını gerekçe göstererek mazbatasının iptaline karar vermişti. Hüseyin Kahya Mahallesi´nde bu nedenle seçime gidildi. Kimeski Mahallesi Muhtarı Suat Tetik´in vefatından dolayı boşalan muhtarlık görevi için de seçim yapıldı.

ALTUN VE GÜLDEREN KAZANDI

2972 sayılı Kanunun 33´üncü maddesinin 2´nci fıkrası uyarınca da 2016 yılı Haziran ayının ilk Pazar günü boşalan muhtarlık için seçim yapılmasına karar verildi. Pazar günü iki mahallede yapılan seçimle mahalleliler yeni muhtarlarını seçti. 3 bin 500 seçmeni bulunan Hüseyin Kahya Mahallesi muhtarlığı için 9 aday yarışırken, 700 seçmeni bulunan Kimeski Mahallesi Muhtarlığı içinde 3 aday yarıştı. Hüseyin Kahya Mahallesi´nde yapılan seçimi eski eski muhtar Abdurrahman Gülderen tekrar kazanırken, Kimeski Mahallesi´n deki seçimi de en yakın rakibine 110 fark atan Osman Altun kazandı. İki mahallede de seçimle ilgili bir sorun yaşanmadı. Hüsayin Kahya Mahallesi muhtarını tekrar geri kazanırken, Kimeski Mahallesi ise yeni bir muhtar seçmiş oldu. 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false