Anahtar Kelimeler: önemli gelişme!

İki önemli gelişme!

İki önemli gelişme!

Sınav ve kesinti iddiası!

İşinize geliyorsa böyle…!

Buyurun cenaze namazına…!

AŞ olan MKE Kurumu’nun personel alımı için başvuru yapanları yazılı sınava çağırdı öğrenilirken, emekliliği gelenlere de bin liralık kesinti önerildiği iddia edildi.

YAZILI SINAV ÇAĞRISI

MKE Kurumu’nun AŞ olmasından sonra ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. AŞ olunca bir çok kişi kurum değiştirme girişiminde bulunurken, bunların yerine ise yeni personel alımı için girişim başlatıldı. Kurumda çalışmak için başvuru yapanların yazılı sınav için çağırıldığı öğrenildi. Kurum yönetiminin başvuru yapanlara yazılı sınav çağrısı yaptığı bildirildi. Yazılı sınavın yeri, statüsü ve zamanı konusunda bildirim yapılacağı belirtildi.

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Öte yandan kurum AŞ olurken, gündeme getirilen bir endişenin de gerçek olmaya başladığı konuşuluyor. İddiaya göre emekliliği gelen personelin emekliliğe zorlandığı kaydediliyor. Emeklilik yaşı gelenlere “ya emekli olursunuz veya bin liralık kesinti ile çalışmaya devam edersiniz” türünden dayatma yapıldığı öne sürülüyor. Ekonomik durumu iyi olanların bin liralık kesinti ile çalışmaya devam etme kararı verdiği ifade edilirken, durumu iyi olmayanların ise emeklilik istediği veya isteyeceği söyleniyor. Bu gelişme konusunda kurum yönetiminin herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı