Anahtar Kelimeler: İkramiye açıklaması

İkramiye açıklaması

İkramiye açıklaması

TÜED yönetim kurulu adına konuşan Kırıkkale TÜED il başkanı olan Zekeriya Aytekin, 5000 tl ikramiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

AÇIKLAMA YAPTI

TÜED yönetim kurulu adına konuşan Kırıkkale TÜED il başkanı olan Zekeriya Aytekin, 5000 tl ikramiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aytekin; “Cumhuriyetimizin 100. yılında emeklilere verilen 5000 TL İkramiye verilmesi emeklileri memnun ederken ilk aşamada çalışmayan emeklilere verilmesinin yanında çalışan emekli ve ziraat odasına kayıtlı emeklilere verilmemesi her kesimde büyük tepkilere sebep olmuştur.

 

EMEKLİ BEKLİYOR

Emekliler arasındaki bu yanlış uygulama başta emeklilerin temsilcisi emeklinin hak ve hukukunu arayan Türkiye Emekliler Derneği genel merkez ve şubeler seviyesinde itirazlarımızı ve tepkimizi gösterdik netice itibarıyla bu eylemimizi gören devletimizin yöneticileri başta Cumhurbaşkanı olmak kaydıyla yapılan bu yanlış uygulamayı dikkate alarak çalışan ve ziraat odasına kayıtlı çiftçi emeklilere verilmeyen ikramiyenin verilmesini karara bağlamışlar olup meclisten çıktıktan sonra ikramiyelerin ödeneceği gerçekleşmiştir. Bu itirazımız hedefine ulaştıktan sonra geçmişe yönelik verilmeyen ve klasik hale gelen taleplerimizin de 2023 ün sonunda 2024’ün başında verilmesini beklemekteyiz.

 

EMEKLİ ZOR DURUMDA

Bu taleplerimizi şöyle sıralamayı bir görev bilmekteyiz: 2000 sonrası emeklilere verilmeyen intibakın verilmesini sağlıkta katkı paylarının kaldırılmasını en düşük emekli maaşının ve ikramiyelerin asgari ücret seviyesinde olmasını yüzde 4- 4.5 olan katkı paylarının yüzde 10’a çıkarılmasının yanı sıra yıllık emekli zamlarının yüzdeli değil seyyanen verilmesini belirtmiş olduğumuz bu taleplerimizin 2024 yerel seçimlerinden önce verilmesini bizi yönetenlerden talep etmekteyiz sonuç olarak emekliler olarak cumhuriyetimizin 100 üncü yılını kutlarken devletimizin ve cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet şükran ve rahmetle anıyoruz” dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı