İl başkanları hedeflerini açıkladı

İl başkanları hedeflerini açıkladı

İl başkanları hedeflerini açıkladı

Kırıkkale kazanacak”

7 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği seçimi öncesi listelerin YSK'ya verilmesinin ardından siyasi partilerde çalışmalarına hız verdi. AK Parti, MHP, CHP teşkilatlarının ortak görüşü ise seçim sonunda kazananın Kırıkkale olacağı.

AK Parti seçime hazır

7 Haziran'da gerçekleştirilecek olan seçim öncesi 30 ismin aday adaylığı başvurusunu yaptığı AK Parti'de listenin kesinleşmesinin ardından çalışmalar hız kazandı. Birlik ve beraberlik içerisinde seçim çalışmalarını yürütecekleri mesajını veren AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Bizim partimiz kurumsal bir partidir. Bunun için bu davada bende varım diyen arkadaşlarımızla seçime hazırız” dedi. Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için 30 aday adayının yarıştığı AK Parti'de, Milletvekilliği adaylığı Yüksek Seçim Kuruluna verilen listelerle son buldu. Birinci sırada Oğuz Kağan Köksal, ikinci sırada Ramazan Can, üçüncü sırada Abdullah Öztürk yer aldı. Listelerin kesinlik kazanmasının ardından seçim çalışmalarına hız veren AK Parti'de adayların seçim çalışmaları kapsamında sahaya inmesi bekleniyor.

Özlenen aday profili oluştu

Kırıkkale MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu 25. dönem Milletvekili aday sıralamasını değerlendirdi. Baloğlu listenin İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisinde olduğu gibi ülkücü camiada ahde vefanın olduğunun bir ispatı şeklinde olduğunu söyledi.  Kırıkkale'de 18 aday adayının yarıştığı MHP'de Milletvekilliği adaylığı YSK verilen listelerle son buldu. Birinci sırada Seyit Ahmet Göçer, İkinci Sırada Halil Öztürk ve üçüncü sırada Merih Karayol yer aldı. Listelerin netleşmesinin ardından değerlendirmelerde başladı. Listelerle ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Kırıkkale MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, listenin İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisinde olduğu gibi ülkücü camiada ahde vefanın olduğunun bir ispatı şeklinde olduğunu söyledi.

Partililerin tercihi oluştu

Milletvekili adaylarını ön seçimle belirleyen CHP'de listelerin netleşmesinin ardından çalışmalar hızlandı. Listelerle ilgili değerlendirmede bulunarak partililerin yaptığı tercihin arkasında olduğunu söyleyen Kırıkkale CHP İl Başkanı Ahmet Önal, Kırıkkale'de 3 vekilliğe de talip olduklarını vurguladı.  Partilerin listelerinin YSK'ya teslim edilmesinin ardından seçim çalışmaları yeni bir boyut kazandı. Partiler çalışmalarına hız kazandırırken, Milletvekili adaylarını da sahaya inmesi bekleniyor. Ön seçimle adaylarını belirleyen CHP'de birinci sırayı Murat Çakırca, ikinci sırayı Ziya Kavlak ve üçüncü sırayı Hacı Arap Karadurmuş almıştı. Liste ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Başkanı Ahmet Önal, en demokratik yöntemle Kırıkkale Milletvekili adaylarını belirleyen partinin CHP olduğunu ifade etti.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli