Anahtar Kelimeler: İlçede şenlik

İlçede şenlik var

İlçede  şenlik var

1995 yılında ilk kez yapılan ‘Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’ bu yılda coşku ile kutlanacak.

HAZIRLIKLAR YAPILDI

Her yıl geleneksel olarak yapılması planlanan Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi anma ve Uluslararası Kültür Şenliği yarın başlıyor. Türkiye’nin her bölgesinden vatandaş Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesine gelerek Yörük Türkmen aşiretlerinin gelenek ve yaşam tarzlarını yerinde yaşayarak öğrenecek. Bu yıl 29’uncusu yapılacak olan ‘Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’ 2 Eylül'de yapılacak. Kaymakamlık ve belediye olarak tüm hazırlıklar Hummalı bir şekilde devam ediyor.

 

ŞENLİK ÇAĞRISI

Karakeçili Kültür şenlikleri hazırlıkları hakkında bilgi veren ilçe Kaymakamı Ali Uludağ ve Belediye Başkanı Veysel Aydemir Bu şenliğin Türk kültürü açısından önemine vurgu yaptılar. Şenlik hakkında bilgiler veren Kaymakam Ali Uludağ, “2 Eylül tarihinde Valimiz Mehmet Makas himayelerinde gerçekleştireceğimiz ‘Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’ne tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi. Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir ise, şenliğin amacının Türk kültürünü yaşatmak olduğunu söyledi. 

 

DAVET YAPILDI

Aydemir ayrıca, “Karakeçili aşireti Türkiye'nin dört bir tarafına dağılmış bir aşirettir. Bu festivalle aynı kültürü yaşayan insanlar bir araya geliyor. Hazırlıklarımızı tamamladık, tüm Kırıkkaleli hemşerilerimizi davet ediyoruz" dedi. Karakeçili Kültür şenlikleri Kırıkkale İl olduktan sonra başlayan ve günümüze kadar seri bir şekilde devam eden etkinlik olma özelliğine sahip şenlikler sadece pandemi döneminde, Bolu depreminde ve 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu yıllarda özel sebeplerden dolayı iptal edilmişti.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı