Anahtar Kelimeler: sıralarda aldı

İlk sıralarda yer aldı

İlk sıralarda yer aldı

İlk sıralarda yer aldı

KÜ için önemli durum

Çeyrek asrı geride bırakarak Türkiye´nin köklü üniversiteleri arasında yer alan, eğitim ve yatırım hamleleriyle büyümeye ve gelişmeye devam eden Üniversite, Üniversite adayı öğrenciler tercih önceliklerinde ilk sıralarda yer verdi.

KAYIT İŞLEMLERİ YAPILIYOR

2018 ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemize yerleşen 6802 öğrencinin %68´i ilk 10 tercihinde Üniversitemize yer verdi. Programlarımızın doluluk oranı %89 olarak gerçekleşti. Kırıkkale Üniversitesini kazanan öğrencilerimizin kayıtları sürüyor. Öğrencilerimiz 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında e-devlet üzerinden elektronik kayıt yaptırabilecek. Kayıtlarını e-devlet üzerinden yapan öğrencilerin Üniversitemize gelmelerine veya herhangi bir belge getirmelerine gerek olmayacak.

İLGİ YÜKSEK OLDU

Kayıtlarını e-devlet üzerinden yapamayan öğrenciler ise lise diplomaları veya geçici mezuniyet belgelerinin aslı ve nüfus cüzdanları ile 03-07 Eylül 2018 tarihlerinde tarihleri arasında Merkez Yerleşke Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Dairesi Başkanlığında bulunan kayıt bürosuna gelerek kayıt işlemini yapabilecekler. Ülkemizin 81 ilinden öğrencilerin tercih ettiği Kırıkkale Üniversitesi ağırlıklı olarak İç Anadolu´da ikamet eden öğrenciler ilgi gösterdi. Tercihlerde Ankara ikametli 3609 öğrenci ile ilk sırada yer alırken Kırıkkale ikametli 1234 öğrenci ile ikinci sırada yer aldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false