Anahtar Kelimeler: basın toplantısı

İlk basın toplantısı

İlk basın toplantısı

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas basın mensuplarıyla bir araya gelerek Kırıkkale’nin sorunları ve çözümleri hakkında istişarede bulundu. Vali Makas kentin en büyük probleminin nüfus kaybı olduğunu aktardı.

 

GAZETECİLERLE BULUŞTU

Resmi Gazetede yayımlanan “Vali Atamaları Hakkında Karar” ile Kırıkkale Valiliği görevine atanan Vali Mehmet Makas, 16 Ağustos 2023 Cuma günü yeni görev yeri olan Kırıkkale’ye gelerek görevine başladı. Kentin her noktasında vatandaşla buluşarak sorunları ve talepleri dinleyen Vali Makas son olarak basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. İl Emniyet Müdürü Mehmet Başbuğ ve İl Jandarma Komutanı Barış Cücen’in eşlik ettiği toplantıda Kırıkkale’nin problemleri ve çözüm önerileri konuşuldu. Kırıkkale’nin avantaj ve dezavantajlarından bahseden Vali Mehmet Makas kentte yıllar içerisinde yaşanan nüfus kaybının en büyük sorunlardan birisi olduğunu dile getirdi. Bu anlamda ilk hedefinin istihdamla nüfus artışını yeniden sağlamak olduğunu aktardı.

 

GÜVENLİK AÇIKLAMASI

Tüm birimlerle sahada etkin mücadele sergileyeceklerini aktaran Vali Makas “Bu topraklar üzerinde yaşayan her bir vatandaşımızın devlet hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması amacıyla mücadelemizi sergileyeceğiz. Emniyet, Jandarma ve diğer tüm birimlerimizle sahada etkin çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bir ilde vatandaş göğsünü gere gere sokağa çıkıyorsa orada huzur ve güvenlik hakimdir. İstediğiniz kadar zengin olun sokağa çıkamıyorsanız ise bununda hiçbir ehemmiyeti yoktur” dedi.

 

SULARI DURDURAN ŞEHİR

Kırıkkale’nin gerçekten çok huzurlu ve güvenli şehirlerden biri olduğunu dile getiren Vali Makas Vatan ve millet dediğinde ise şehadete ilk koşan illerimizden birisi. Vatanını ve milletini seven bir şehirde olmaktan gerçekten onur ve gurur duyuyoruz. Bizlerde bu şehrimizde yaşayan insanlarımıza en iyi şekilde hizmet etmenin çabasındayız. Kırıkkale insanımız milliyetçi, muhafazakâr, devletine ve milletine bağlı. Devlet deyince akan suları durduran bir şehir. Şahadete en fazla gidenlerimiz bu şehirde. Vatan ve millet deyince akan suları durduran bir şehiriz” ifadelerini kullandı.

 

NÜFUS ARTIRILMALI

Köylerle ilgili problemlere de değinen Vali Makas: “Ben 8 ilçemizi ve köylerimizi gezdim belediye başkanlarımızla muhtarlarımızla tanışma toplantıları yaptım. Burada ki benim tespitim köy altyapılarıyla ilgili çok sıkıntımız yok içme sularında ve köy içlerinde sıkıntılarımız var. Bunları da kurmuş olduğumuz parke fabrikalarıyla beraber en kısa zamanda daha yaşanılabilir köyler haline getireceğiz. Çünkü bu da nüfusu artırmanın bir yolu. ” şeklinde konuştu.

 

CEBERRUT OLUNMAYACAK

Şehirdeki tüm paydaşlarla ortak çalışmalar yürüteceklerini aktaran Vali Makas: “Benim tespitlerim bunlar. Bunları beraberce yapacağız bunlar sadece valinin işi değil 280 binin işi. Ceberrut devlet olmayacağız bu şehri beraber yöneteceğiz. Kırıkkale insanı ne ister bunu ön planda tutacağız. Vatandaşlarımız Kırıkkale ile ilgili fikirlerini eksikleri bizlere iletsinler bizler de bu geri dönüşe göre hareket ederiz” dedi.

 

NÜFUS ÇOK ÖNEMLİ

Kırıkkale’de tespit ettikleri en büyük sorunlardan bir tanesinin nüfus kaybı olduğunu söyleyen Vali Makas konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:” Kırıkkale ilçe olduğunda 300 bin nüfusu var. MKE çok daha fazla istihdam kapasitesine sahip daha sonra ilçelerle beraber o gün itibariyle 380 binlik bir nüfusun olduğu alandan bahsediyoruz. Ama günümüze geldiğimizde ise bu nüfus 280 binlere kadar düşmüş. Bu gibi şeyler Türkiye’de metropol kentlerin büyüdüğü şehirlerde olabilecek bir şey. Bu duruma gocunmayacağız ve bu şehirde nüfusu nasıl artırırız bunun çabasında olacağız.

 

DAHA DA ARTACAK

Ankara’nın hemen yanımızda olmasının hem dezavantaj hem de avantajını yaşamış bir iliz. Ama biz bu durumu tekrar tersine çevirerek eski MKE dönemlerine, yeni kurulacak olan ROKETSAN, Jandarma Lojistik Merkez Üssü ile birlikte istihdamı artırmalıyız. İkinci Silah İhtisas OSB alanlarını kurmak ve turizm alanındaki değerlerimizi daha ön plana çıkartmalıyız. İstihdamı sağlayacak projelere yön verdiğimizde bu şehrin nüfusu daha da artacaktır” dedi.

 

​​​​​​​TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Makas’tan sonra söz alan İl Emniyet Müdürü Mehmet Başbuğ şu açıklamalarda bulundu: "Her ne yapıyorsanız bunu vatandaşa iletemiyorsanız bunu bir önemi yok. Kırıkkale de oturmuş bir sistem var bizim makamlarımızda daha önce oturanlar görevlerinin en iyisini yapmışla​​​​​​​r. Bayrağı devraldığınız sürece en iyisini yapmakla görevlisinizdir. Biz de Kırıkkaleli vatandaşlarımız için en iyisini yapacağız Kırıkkale asayiş ve güvenliğin sağlandığı şehirlerden birisi 60 bin emeklisi olan bir şehir bu rakam gösteriyor ki emeklisini rahat ettiren, yaşlısına hürmet eden bir şehiriz. Şehidimizin de çok olduğu bir şehirde hizmet veriyoruz. Allah yolumuzu açık etsin. Teşekkür ederim.​​​​​​​​​​​​​​"

 

ASAYİŞ ÇOK ÖNEMLİ

Daha sonra söz alan İl Jandarma Komutanı Barış Cücen açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Sayın valime teşekkür ederim. Bir şehirde rahat yaşamanın bir yolu da asayişin sağlanmış olmasıdır. Asayiş sağlanmadıysa yatırımcı yatırımını o şehre yapmaz. Bizler asayişi sağlıyoruz, hırsızları yakalıyoruz, uyuşturucu ile mücadele ediyoruz. Basınımız bunları vatandaşlarımıza iletmek sizlerin görevi aynı zamanda bunu iletirken de bizim personelimiz de motive oluyor bu anlamda teşekkür ediyorum.”



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı