Anahtar Kelimeler: düştü

İlk kar düştü

İlk kar düştü

Uzun zamandır ilk defa yağışsız bir kış mevsimi yaşayan Kırıkkale’de yılın ilk karı düştü. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı Kırıkkale merkez ve ilçelerinde kartpostallık görüntüler oluşturdu.

KAR YAĞIŞI OLDU

Meteorolojinin kar uyarısı yaptığı Kırıkkale’ye 2023 yılının ilk karı düştü. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar devam etti. Kar yağışı Kırıkkale’yi beyaza bürürken, ilin yüksek kesimlerinde daha fazla etkili oldu. Kar yağışı ilçelerde daha fazla etkisini gösterirken, yağışın az olmasıyla birlikte beyaz örtü özellikle şehir merkezinde günün ilerleyen saatlerinde kayboldu. Dinek Dağı kar yağışından nasibini alırken, ortaya çıkan görüntü vatandaşları büyüledi. Kar yağışının ulaşımda her hangi bir aksaklığa neden olmadığı belirtiliyor.

 

ÇİFTÇİLERİ SEVİNDİRDİ

Kar yağışı özellikle çiftçilerin yüzünü güldürdü. Ekim ayından bu tarafa yağış bekleyen çiftçiler kar yağışıyla birlikte derin bir nefes alsa da kar yağışının kısa sürmesiyle birlikte yeniden yağış bekleyişine geçti. Yağışların olmaması nedeniyle tarladaki tohumun henüz toprak altında çimlenmeyi beklediğini belirttiler. Öte yandan meteorolojinin tahminlerine göre kar yağışının bu hafta belirli aralıklarla devam edeceği düşünülüyor. Hava sıcaklıklarının ise eksinin altında olması bekleniyor.

 

SIKINTILAR YAŞANDI

Perşembe gününe kadar aralıklarla yağış görünüyor. Sıcaklık değerleri gündüz eksi 2, gece ise eksi 7 dereceye kadar düşüyor. Don ve zirai don için uyarılar yapılıyor. Bu arada şehir merkezinde kar gün içinde erirken, özellikle sabah saatlerinde ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşandı. Gün içinde de tuzlama eksiği nedeniyle sıkıntı yaşandığı gözlendi. 

 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı