Anahtar Kelimeler: kazma vuruldu

İlk kazma vuruldu

İlk kazma vuruldu

400 GÜNDE TAMAMLANACAK

 

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesine yapılacak olan Millet Bahçesi projesinin inşaatı hızlı bir şekilde başladı. Geçtiğimiz yaz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 67 Milyon 289 bin TL sözleşme bedeli ile ihalesi yapılan Millet Bahçesi, Kırıkkale'nin göz bebeği olacak.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Daha Çok Yeşil” anlayışı doğrultusunda hayata geçirilmeye başlanan millet bahçeleri, ülkemizin tüm coğrafyalarında Kırıkkale'ye yeni bir değer katacak. Kırıkkale’ye yeni bir soluk getirecek millet bahçesi projesi, içerisinde barındıracağı yeşiliyle, millet kıraathanesiyle, yürüyüş, koşu parkurlarıyla, bisiklet yoluyla, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak. Çocuk oyun alanlarının ve bitki müzesinin olacağı millet bahçesinde 15 bin 326 ağaç ve yeşil alanlar yer alacak. Vatandaşların ihtiyaç duyacağı sosyal donatıların yer alacağı millet bahçesinde tema bahçeleri, çiçekli bitkiler ile buluşacak vatandaşlar huzur içinde vakit geçirebilecek.

400 GÜNDE TAMAMLANACAK

Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar, inşaat çalışmaları hakkında bilgiler vererek inşaatın ilk fotoğraflarını paylaştı. Atar yaptığı açıklamasında "Kırıkkale Millet Bahçesi İnşaatı hızlı bir şekilde başladı. 67.289.000 TL sözleşme bedeli ile ihalesi yapılan 1.Etap Millet Bahçesi İnşaatı 400 gün içerisinde tamamlanacak.  Millet Kıraathanesi, Bitki Müzesi, Mescid, Kafeteryalar, Meydanlar, Çim Aktivite Alanı, Koruluk, Mesire Alanı, Çim Amfi, Otoparklar, Bisiklet Parkuru, Koşu Parkuru, Yürüyüş Yolları, Spor Alanları (Tenis, Futbol, Basketbol), Çocuk Oyun Alanları, Macera Adası, Seyir ve Dinlenme Terasları ve  İskelelerden oluşan Projenin hayata geçirilmesinde başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımız iletiyoruz. İlimize Hayırlı olsun.''dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli