Anahtar Kelimeler:

İlk özel müze oldu

İlk özel müze oldu

Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön bir başarıya daha imza atarak Kırıkkale’de ilk resmî müze ünvanını Siyeri Nebi Ve Mushafı Şerif Müzesi ile aldı.

 

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Kırıkkale’de düzenlenen ilk Uluslararası UCI Bisiklet yarışlarından Kırıkkale yurt dışından gelen takımları misafir etmiş Kırıkkale’nin tanıtımına büyük destek sağlamıştı. Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön bir başarıya daha imza atarak Kırıkkale’de ilk resmî müze ünvanını Siyeri Nebi Ve Mushafı Şerif Müzesi ile aldı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kırıkkale’nin İlk Resmî tescilli özel müzesi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesinde Siyeri Nebi ve Mushafı Şerif Müzesi olarak izni alınmıştır.  Kurumsal renklerde müze levhası asmaya hak kazanmıştır. Kırıkkalemize ve ülkemize hayırlı olsun. 

 

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Sayın Valimiz Mehmet Makas beye sonsuz teşekkür ederiz. Kırıkkale’yi tüm illerin ziyaret noktası olması için büyük bir başarıya öncülük etti.  Bu başarı ve Kırıkkale kazanımının mimarı Sayın Valimiz Mehmet Makas beydir. Günlük iki bin kişinin ziyaret ettiği Peygamber Efendimizin hayatının yer aldığı, kutsal emanetlerin ve Kabe örtüleri ile 133 ülkenin bastığı Kuranı Kerimlerin bulunduğu Kırıkkale Karacalı mevkiindeki müze ücretsiz olarak ziyaret ediliyor. Müze resmî olarak 233 eser ile faaliyet gösteriyor” bilgisi verildi. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı