Anahtar Kelimeler: İmalatçılar uyarıldı!

İmalatçılar uyarıldı!

İmalatçılar uyarıldı!

TOPLANTI YAPILDI

Kırıkkale Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce, hazır ambalajlı mamul kapsamındaki ürünlerin piyasada miktar ve etiket kurallarına uygun şekilde hareket edilerek tüketicilerin korunmasını sağlamak amacıyla bilgilendirme yapıldı.

 

TOPLANTI YAPILDI

İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya hazır ambalajlı ürün üreticisi imalatçı ve ithalatçı firmaların yetkilileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan ŞAHİN “Vatandaşlarımızın günlük hayatta kullanmış olduğu kraker, çikolata, şekerleme, süt ve süt ürünleri, meyve suları, gazlı ve alkollü içeceklerden deterjan, kişisel bakım ürünleri, sabunlar, boya vb. gibi hazır ambalajlı ürünlerin etiket bilgileri ve miktar yönüyle piyasadaki denetimleri İl Müdürlüğümüzce gerçekleştirilmektedir. Haksız rekabetin ve kazancın önlenerek piyasada güvenin sağlanması için bu denetimleri temel olarak ilgili mevzuatlar doğrultusunda yine İl Müdürlüğümüzce tutulan sanayi sicil kayıt sisteminde tespit edilen ürünler üzerinde bu konuda özel eğitim almış 4 denetçi personelimizle gerçekleştirilmektedir.

 

NORMLARA GÖRE OLMALI

Bakanlığımızın bünyesinde bulunan Sanayi Sicil Kayıt Sistemi’nden alınan veriler doğrultusunda ; İlimizde hazır ambalaj sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik yapılan denetimlerimizin tüketici haklarının korunmasında çok büyük bir önemi bulunmaktadır. Bu nedenle yasada bizzat sorumlu tutulan hazır ambalajlı mamul üreticilerinin yasal zorunluluk olan etiket ve miktar normlarına göre hareket etmesi gerekmektedir.

 

TEDBİR AÇIKLAMASI

İl Müdürlüğü olarak ilgili mevzuatlar kapsamında denetim/gözetim faaliyeti gerçekleştirilerek uygunsuzluk tespiti halinde gerekli idari yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu kapsamda toplantılarımızın amacının firmalarımız açısından haksız rekabetin önlenmesi ve tüketicinin korunması için hazır ambalajlı mamul üreticilerimizin güncel yasal mevzuat hakkında bilgilendirmek ile alınacak tedbirlerin değerlendirilmesi ile sektörde karşılaşılan sorunların çözümü amacıyla taraflarla istişare ve değerlendirmeler yapmaktır.” dedi.

 

 

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Toplantıda 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu, 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu ve TS 4331 Ambalajların işaretlenmesi ve etiketlenmesi Standardı ile bu düzenlemeler ile ilgili Yönetmelikler kapsamında denetim personellerince bilgilendirme sunumları yapılarak miktar ve etiket kontrollerinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konularında değerlendirmelerde bulunuldu.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı