İnfaz koruma memurları Hakim karşısına çıktı

İnfaz koruma memurları Hakim karşısına çıktı

İnfaz koruma memurları Hakim karşısına çıktı

 

FETÖ davası görülüyor!

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında görevden ihraç edilen ve haklarında dava açılan 4´ü tutuklu 9 ceza infaz koruma memuru, hakim karşısına çıktı.

MAHKEMEYE ÇIKTILAR

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında görevden ihraç edilen ve haklarında dava açılan 4´ü tutuklu 9 ceza infaz koruma memuru, hakim karşısına çıktı. Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet G., Muhsin T., Muhteşem Süleyman K. ve Samet T. ile tutuksuz yargılanan Fazilet B., Haydar A., Sadık K., Sinan D. ve Yunus Emre T. ile avukatları katıldı. "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan sanıklar, kimlik tespitinin ardından savunma yaptı.

NELER SÖYLEDİLER?

Tutuklu sanıklardan Mehmet G., savunmasında, FETÖ´yle hiçbir bağlantısının bulunmadığını, dershanelerine gitmediğini, gazete ve dergilerine abone olmadığını, örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması ByLock´u kullanmadığını öne sürerek, tahliyesini talep etti. Muhsin T. ise ByLock kullandığını, Bank Asya´dan ev kredisi çektiğini anlatarak, Fetullah Gülen´in terör örgütü lideri olduğunu, dini istismar edip, insanları kandırdığını belirtti ve tahliye edilmesini istedi. Sanık Muhteşem Süleyman K. da ByLock´u dua öğrenmek için kullandığını ve FETÖ´yle hiçbir bağlantısı olmadığı iddiasıyla tahliyesini talep etti.

MAHKEME NE KARAR VERDİ?

Tutuksuz yargılanan Fazilet B. de üniversite sınavlarına hazırlandığı dönemde FETÖ´ye ait dershaneye gittiğini, üniversiteyi kazandığında da 4 yıl örgüte bağlı evlerinde kaldığını ancak memuriyeti kazandıktan sonra bağlantısını kopardığını ifade ederek, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Sanık ayrıca, haftada 2 gün olan adli kontrolünün bir güne indirilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, Muhteşem Süleyman K.´nın tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılananların haftada 2 gün olan adli kontrollerinin bir güne indirilmesine, yurt dışına çıkış yasaklarının devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 13 Nisan´a erteledi.

 



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli