İnkar politikası ifadelere yansıyor!

İnkar politikası ifadelere yansıyor!

İnkar politikası ifadelere yansıyor!

Neler söylüyorlar?

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında dava açılan bir sanık, örgütün "ByLock´un inkar edilmesi" talimatını anlattı.

MAHKEMELER YAPILIYOR

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında dava açılan bir sanık, örgütün "ByLock´un inkar edilmesi" talimatını anlattı. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, terör örgütüne üye olmak, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun´a muhalefet" suçlamalarıyla yargılanan, örgütün kapatılan okul, dershane ve yurtlarında çalışan 32 sanıktan biri olan R.S, mahkemeye verdiği ifadede, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyledi.

ŞİFRELİ HABERLEŞME

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock´u kullandığını anlatan R.S, "Programı bana yükleyen Halit abi diye birisiydi.  Kırıkkale´de ´bölgeci´ olarak çalıştım.  Kırıkkale´de üniversite okuyan öğrenciler, askeri okula giden öğrenciler ve ´yayın´ diye bir alandan sorumluydum. Kod adım ´Rasim´di." dedi. "Halit abi" olarak bildikleri kişinin "yayın" denilen alanı takip ettiğini belirten R.S, "Gerçek ismi Savaş ama soyadını bilmiyorum.  Kırıkkale´de bu yayın denen işi de yaptım. Sonra kolejde öğretmenlik yaptım." ifadelerini kullandı. R.S, "yayın" dedikleri bu alanda siyasi partilere de kod isimler verildiğine dikkati çekti.

İNKAR POLİTİKASI

Darbe girişiminden haberinin olmadığı ve kalkışma sırasında köyde olduğunu iddia eden R.S, şunları kaydetti:  "Eagle programını da kullandım. ByLock haberleri çıkınca ´ByLock´tan bir şey bulamazlar, her şeyi inkar edin.´ dediler. Bunun suç unsuru olmadığını söylediler. Üniversite öğrencileriyle ilgileniyordum ve onların isimlerini de vermek istemedim. Kimsenin hakkına girmek istemiyordum. ByLock kullanmaktan 5-6 yıl ceza verirler, yatar çıkarım diyordum. Şimdi ByLock içerikleri çıktı. O zaman her şeyi inkar etmiştim. Gözaltına alındığımda ByLock kullanıcısı olduğumdan tutuklanacağımı biliyordum. İtirafçı olmam için ailem çok ısrar etti."



Murat Tanır
31.07.2017 10:13:46
Belediye özel kalem Müdürü bodrumda rixosta hangi müteahitin parasıyla ve belediyenin makam aracıyla tatil yapmakta ....

Murat Tanır
8.09.2017 23:39:15
Aşaamahmatlarda su akmasın belediye müdürleri el kesesinden almanya tatili yapsın ne güzel yavv ayıp ayıp utanın

  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu