Anahtar Kelimeler: İnsan hakları açıklaması

İnsan hakları açıklaması

İnsan hakları açıklaması

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

VALİ MESAJ YAYINLADI

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Tekbıyıkoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi`nin 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilmesinin münasebeti ve insan hakları bilincinin tüm dünyada gelişmesi amacıyla her yıl 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 73. Yıldönümünü kutlamaktayız” dedi.

EVRENSEL BEYANNAME

Vali, "Ülkemiz İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni 1949 yılında imzalayarak ilk imzalayan ülkeler arasında yer almaktadır. Devletimiz, kanunlar önünde bireylerin eşitliği ilkesine dayanan insan haklarına saygılı bir ülkedir. İnsan hakları insana yakışır, onurlu bir yaşam için gerekli olan değerlerdir ki bunların en önemlisi insanın yaşama hakkıdır. Yaşama hakkına saygı duyulması ve kişi güvenliğinin sağlanması uygar ve medeni bir toplum olmanın gereğidir. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın ilkesiyle devletimiz, gerçekleştirdiği sayısız reform ile devlet ve halk arasındaki gönül bağını güçlendirmiştir” dedi.

HERKES KANUNLA EŞİTTİR

Vali Tekyıbıkoğulu, "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasını garanti altına almaktadır. Buna göre, herkes cinsiyet, ırk, renk, din, dil, yaş, tabiiyet, düşünce farkı, ulusal veya toplumsal köken, zenginlik gibi fark olmaksızın kanun karşısında eşittir. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 73. Yıl dönümü vesilesiyle, her alanda insan haklarının ön planda tutulduğu ve korunduğu güvenli bir gelecek temennisiyle, Dünya İnsan Hakları Günü’nü tebrik ediyor, bütün vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu