Anahtar Kelimeler: İntikam alıyor?

İntikam mı alıyor?

İntikam mı alıyor?

HERKES BUNU KONUŞUYOR

Aday olamadım…

 

O zaman parti de kaybetsin mi diyor!

 

Bu liste ne anlatıyor?

 

Kırıkkale bunu konuşuyor

 

Bu da dördüncü plan mıydı?

 

Tüm adaylara kazık mı atılmış oldu?

 

Kırıkkale kamuoyu AKP’nin 14 Mayıs listesini konuşuyor. 30’dan fazla aday adayının yer aldığı partide öyle bir isim birinci sıraya geldi ve öyle bir liste yapıldı ki herkes şaşkına döndü. 

 

HERKES BUNU KONUŞUYOR

Kırıkkale kamuoyu AKP’nin 14 Mayıs listesini konuşuyor. 30’dan fazla aday adayının yer aldığı partide öyle bir isim birinci sıraya geldi ve öyle bir liste yapıldı ki herkes şaşkına döndü. Herkes birinci sırada bölgesel ağırlıklı bir liste ve Ergün Tekin’in birinci sırada yer almasını bekliyordu. İkinci sırada ise Abdullah Öztürk gibi bir isim bekleniyordu. Tekin Oba yöresini, Öztürk ise Keskin yöresini temsil edebilecekti. Üçüncü sırada ise Kırşehir yöresinden bir isim bekleniyordu.

 

NASIL ADAY OLDU?

Ancak liste böyle olmadığı gibi bölgesel dağılıma da özen gösterilmediği ve hatta hiç önemsenmediği görüldü. Listede son ana kadar adı bile geçmeyen İl Başkanı Mustafa Kaplan’ın birinci sırada yer aldığı görüldü. Kaplan’ın ne zaman istifa ettiği ve nasıl aday olduğu da bir muamma. Tekin ikinci sıraya yerleştirildi ve bunu nasıl kabul ettiği merak konusu oldu. Listeye girmek için 30’dan fazla isim, bunların içinde hatırı sayılır bir çok kişi yer alırken, hiç birisinin dikkate alınmadığı ve şok bir liste yapıldığı görüldü.

 

SAYGILI’NIN SON KAZIĞI

Listenin teşkilat ağırlıklı olarak hazırlandığı açık bir şekilde görülebiliyor. Listeyi duyan bir çok kişi “Bu liste Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın son ayak oyunu gibi görünüyor. A, B, C planları tutmadı ve bu da D planı gibi. Giderayak partiye ve 30 aday adayına kazık mı attı acaba? Kendisi aday olamadı, parti kaybetsin diye mi böyle bir liste hazırlattı. Bu liste ile seçim kazanılmaz ancak kaybedilir” yorumları yapıyor. Bir çok kişi bu şekilde yorum yaparken, bunun ancak seçim kaybetmek için yapılabileceği veya bir çocuğun ancak böyle amatör bir liste hazırlayabileceği ileri sürülüyor. 

 

OY ORANI ÇOK DÜŞER

AKP’nin her dönemde oy kaybetmeye başladığı seçimlerde böyle bir listenin partiye ancak seçim kaybettirebileceği konuşuluyor. Partinin ilk yıllarında 120 bin oyla yola çıkan AKP’nin aldığı oy oranının en son seçimde 90 binin altına düştüğü hesaplanırken, bu liste ile daha da aşağıya çekileceği ve bunun sorumlusunun da duruma müdahale eden Mehmet Saygılı olacağı vurgulanıyor. 

 

ADAY ADAYLARINA BÜYÜK AYIP

Partinin listesini gören rakip partiler adeta bayram ederken, AKP’nin bu seçimde ne kadar oy alacağı merak konusu oldu. Her şeye rağmen bir milletvekili çıkarması beklenen AKP’nin iki veya üçüncü milletvekilini çıkarması hayal görünüyor. Bu arada, İl başkanı Mustafa Kaplan’ın da 30’dan fazla adaya karşı aday olarak çok büyük ayıp ettiği ve adeta kazık attığı da konuşulanlar arasında. Bu liste ile “bölgesel dağılıma, Ramazan Can ve adaylarına, Ergün Tekin ve ağır isimlere kazık atılmış” yorumları yapılıyor. 

 

AKP’LİLER ÇOK TEPKİLİ

Bu arada listeye sevinenler AKP’liler değil rakip partiler oldu. Rakip partiler bu liste ile adeta bayram ediyorlar. Parti içinde ise bir çok isim listeye tepki gösteriyor. Ramazan Can ve ekibinin listeye çok kızgın olduğu ileri sürülüyor. Partinin eski yöneticileri, eski ekipleri de listeye kızgınlar. Listenin tüm aday adaylarına büyük haksızlık içerdiği, partiye de adeta kaybettirmek için hazırlandığı vurgulanıyor.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı