Anahtar Kelimeler: yerlerinde aramalar yapıldı

İş yerlerinde aramalar yapıldı

İş yerlerinde aramalar yapıldı

İş yerlerinde aramalar yapıldı

 

Kaçan kaçana!

Kırıkkale´de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik dün başlatılan operasyonda polis ekipleri, 7 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında bazı iş yerlerinde arama başlattı.

BİLGİSAYARLAR İNCELENDİ

Kırıkkale´de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik dün başlatılan operasyonda bazı iş yerlerinde arama yapılıyor. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Zafer, İzmir ve Cumhuriyet Caddelerindeki bazı iş yerlerinde arama başlattı. Aramalar sırasında çeşitli belge ve bilgisayar kayıtlarının incelendiği öğrenildi.

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada, operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan H.B.T. ve H.U. da yakalandı. Böylece gözaltı sayısı 7´ye çıktı.  Dün başlatılan operasyon kapsamında, örgüte üye oldukları ve finansal destek sağladıkları iddia edilen L.Y, M.S.A, Ö.A, K.Ç, R.R.U. gözaltına alınmış, haklarında gözaltı kararı bulunan H.B.T, H.U, B.Ş, F.S, M.A, H.H.P, A.K, M.İ. ile F.D. ise adreslerinde bulunamamıştı.

GÜRTİSTAN´A GİTMİŞLER

Bu arada cemaate yakınlığı veya üyeliği ile bilinen kimi iş adamları ve şehrin tanınmış simalarının yurt dışına kaçtığı konuşuluyor. Tutuklanacaklarını anlayan kişiler arasında bir mağazalar zinciri sahibi, bir başka market ve mağazalar zinciri sahibi, bir pastane sahibi, bir ayakkabı ve giyim mağazası sahibi, bir sigorta işletmesi sahibi, bir elektrik malzemeleri satan işletme sahibi, bir ucuzluk mağazası sahibinin Gürcistan sınırından Türkiye´ye birkaç gün önce terk ettiği konuşuluyor.

KAYYIM ATANABİLİR

Bu isimler içinden birkaç kişinin de umre bahanesiyle bir süre önce Suudi Arabistan´a gittiği ve geri dönmediği ifade ediliyor. Polis şimdi adı geçen kişileri arıyor. Öte yandan, daha önce gözaltına alınan ve tutuklanarak Sincan Cezaevi´ne gönderilen bazı isimlerin de serbest bırakıldığı belirtiliyor. Kırıkkale´de mir mobilya mağazası, bir pastane, bir ayakkabı ve giyim mağazası, iki ya da üç ayrı market zincirine kayyım atanması bekleniyor.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli