Anahtar Kelimeler: İşbirliği devam ediyor

İşbirliği devam ediyor

İşbirliği devam ediyor

Sudan Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb Babiker ve Büyükelçilik Başkatibi Mai Ejami Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’ı makamında ziyaret etti.

SUNUMLAR YAPILDI

Gerçekleşen ziyarette Kırıkkale Üniversitesi ve Sudan’daki üniversiteler arasında yapılabilecek işbirliği projelerinin ele alındığı ziyarette, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer tarafından, Kırıkkale Üniversitesinin tarihçesi, akademik birimler, teknik ve fiziki imkânlar, bölüm ve programları ile uluslararası işbirlikleri hakkında istatistiki verileri de içeren bir sunum yapıldı.  Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Çalın, Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer,  Prof. Dr. Ayşegül Ülkü Metin, Prof. Dr. Ümit Sami Sakallı ve Doç. Dr. Mehmet Kabalcı hazır bulundu. 

 

ZİYARET BİLGİSİ VERİLDİ

Ziyaretleri dolayısıyla Sudan Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb Babiker’e teşekkür eden Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, gönül coğrafyamızda önemli bir yeri olan Sudan ile tarihi ve kültürel bağlarımızı her zaman sıcak tuttuklarını; bu bağları akademik, sosyal ve ekonomik alanlarda da güçlendirerek geleceğe taşımak istediklerini ifade etti. Rektör Aslan, dünyanın farklı coğrafyalarındaki kardeş ülke üniversiteleriyle yaptıkları ve gelecek adına olumlu sonuçlar aldıkları uluslararası işbirliği çalışmalarını Sudan’daki üniversiteler ve kurumlarla da yapmaya hazır olduklarını belirterek, “birlikte çalışma, birlikte tasarlayıp birlikte üretme ve sonuçta hep birlikte kazanma düsturu ile proje üreteceğiz” diye konuştu.

 

GÖRÜŞME YAPILDI

Ziyarette ayrıca, akademik personel ve öğrenci hareketliliği, savunma sanayi, ziraat, tıp ve mühendislik alanında yapılabilecek çalışmalar ile Arapça-Türkçe çevrimiçi dil eğitimi konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Kırıkkale Üniversitesine konuk olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sudan Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb Babiker, Sudan-Türkiye ilişkilerine verdiği önem ile samimi duygu ve düşünceleri için Rektörümüze teşekkür etti. Ziyaret, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’ın Sayın Büyükelçiye şehrimizin sembolü Çeşnigir Köprüsü’nü resmeden seramik çalışması, Büyükelçi Nadir Yousif Eltayeb Babiker’in de Rektör Aslan’a Sudan piramitlerini sembolize eden zarif bir tabak hediye etmesi ile tamamlandı.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı