Anahtar Kelimeler: İşçi için çalışıyoruz

?İşçi için çalışıyoruz?

?İşçi için çalışıyoruz?

?İşçi için çalışıyoruz?

Sözleşme açıklaması      

Türk Metal Sendikası geçtiğimiz gün imzalanan sözleşme kapsamında yılın ilk altı ayında yüzde altı ikinci altı aylında ise yüzde beş sözleşme imza attı. Sözleşmenin yapılmasının ardından açıklama yapan Kırıkkale Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal sendika olarak her zaman işçinin yanında olduklarını ve işçi için kazanım olan sözleşmelere imza attıklarını belirtti.

YÜZDE ALTI ZAM

Sözleşmenin tamamlanmasının ardından Türk Metal Sendikası şube binasında işçi ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Kırıkkale Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal sözleşme hakkında bilgi verdi. Öcal, ?Yılın ilk altı ayında yüzde altı ikinci altı aylında ise yüzde beş sözleşme imza attık.  Yüzümüzün akıyla in iyi sözleşmelere imza atan sendika olarak sözleşmeyi bitirdik MKE çalışanlara hayırlı olsun. Sosyal yardımlara birinci yılda 211´den 220´ye ikinci yılda 235 TL evlenme ölüm, doğum gelen yardımlar oranında artacak giyim yardımı ise 110´dan 150 TL çıkacak ikinci yıl ise gelen zam oranında artacak? diye konuştu.

125 TL ZAM ALMIŞ OLDUK

Denge ödeneği ise Eylül ayında 500 TL olduğunu belirten Öcal, ?2009´da yeniden yetkili olduktan sonra kamu sözleşmesi dışında MKE çalışanlarına ek zamlar aldık birinci dönem 00,67 aylık getirisi 20 TL idi. İkinci sözleşmede yine aynı üçüncü m sözleşmede bunu sözleşme maddesi haline getirdik. Kamu çerçevenin dışında 125 TL zam almış olduk. Uzun uğraşlar sonunda bunlar oldu? şeklinde konuştu.

İŞÇİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Öcal yaptığı konuşmada, ?Genel Başkanımız Pevrul Kavlak´a teşekkür ediyoruz.  Uzun süre  işçinin cebine bir TL fazla girmesi için çalışıyoruz. Çalışma bakanı ile genel başkanımız ekstra zammı aldı. Sözleşme imzaladık yıllardır 15 TL devam eden izin avansı 25 TL´ye çıktı.  Birikmiş toplu paraları ise genel müdür ile yapılan görüşme ile kurban öncesi ödenecek. Yine ayrıcalık olan sendika Türk Metal Sendikası oldu? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false