Anahtar Kelimeler: İşkur`dan bayanlara kurs

İşkur`dan bayanlara kurs

İşkur`dan bayanlara kurs

İşkur`dan bayanlara kurs

Halk Eğitim kursu!

Kırıkkaleli kadınlarına ve işsizlerine iş imkanı sağlamak ve kendi işlerini kurmak amacıyla Kırıkkale İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezleri arasında işbirliğiyle düzenlenecek kurslar başladı.

20 Tl Cep Harçlığı

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Ulu; Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince işbirliği kapsamında açılan kurslar sonunda kursiyerlere sertifika verileceğini, ayrıca kursa devam ettikleri her gün için 20 TL cep harçlığı vereceklerini ve müstahaklık durumlarına göre genel sağlık sigortası primleri ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primleri İş Kur tarafından karşılanacağı ifade edildi. Düzenlenen kurslar ile kadınlar çalışma hayatına katılmalarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

20 Şubat'ta başlayacak

Ulu, İŞKUR ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince yapılan sözleşme gereği işbirliği kapsamında Keskin HEM ile 20 kişilik İğne Oyacılığı kursu, Bahşılı HEM ile 25 kişilik Bahçe Bakım Elemanı kursu,  Çelebi HEM ile 25 kişilik Düz Dikiş Makineciliği kursu, Balışeyh HEM ile 25 kişilik Üç Boyutlu Şekillendirme kursu için seçmeler Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde yapılmış olup, seçilen kursiyerler 20 Şubat'ta eğitim görmeye başlayacağını belirtti.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu