Anahtar Kelimeler: İslam ülkeleri buluşacak

İslam ülkeleri buluşacak

İslam ülkeleri buluşacak

İslam ülkeleri buluşacak

AHİKA topluyor?

İç Anadolu Bölgesi´nde bulunan illerin yatırım alabilmesi amacıyla çalışma gerçekleştiren Ahiler Kalkınma Ajansı, önemli bir çalışmaya imza atıyor. AHİKA´nın işbirliği ile İslam Kalkınma Bankası Üye Ülke Temsilcileri Kapadokya´da buluşacak.

ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLECEK

İslam Kalkınma Bankası´na üye ülkelerin temsilcileri Ekonomi Bakanlığı Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında ve Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliği ile Kapadokya Bölgesi´nde 21-23 Aralık 2016 tarihleri arasında bir programa katılacak. 20 Aralık 2016 Salı günü Nevşehir´e gelecek olan heyet, Çarşamba günü Ürgüp Perissia Otel´de gerçekleştirilecek olan Tecrübe Paylaşım Toplantısında bir araya gelecek. 25 ülkeden, Ekonomi Bakanlığı, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile Ahiler Kalkınma Ajansı´ndan temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan toplantı, Nevşehir Valisi ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Aktaş´ın açılış konuşmasıyla başlayacak.

TR BÖLGESİ YATIRIM POTANSİYELİ

Bölgedeki yatırım imkân ve uygulamalarının uluslararası düzeyde anlaşılmasını amaçlayan toplantıda, açılış konuşmalarını takiben üye ülke temsilcilerine yönelik ?Türkiye´de Kalkınma Ajansları?, ?Ahiler Kalkınma Ajansı?, ?Yatırım Destek Ofisleri ve TR Bölgesi Yatırım Potansiyeli?, ?Yatırım Ortamının İyileştirilmesinde Küresel Trendler? ve ?Türkiye´de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Çalışmaları? başlıklı sunumlar gerçekleştirilecek.

SANAYİ VE TURİZM KURULUŞLARI

Sunumların ardından Nevşehir´de AHİKA tarafından desteklenen yatırım projelerinden iki başarılı proje ziyaret edilerek yerinde incelenecek. Programının Perşembe günkü bölümü ise Kırşehir´de devam edecek. İlk olarak Türkiye´nin önemli sanayi kuruluşlarından biri olan PETLAS Kırşehir Tesisleri Ziyaret edilerek incelemelerde bulunulacak. Ardından Heyet; Kaman´da bulunan Japon Enstitüsü, Müze ve Botanik Parkı ziyaret edecek.  Heyet, 23 Aralık 2016 Cuma günü gerçekleştirilecek balon turunun ardından Kapadokya´dan ayrılacak.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false