İslam coğrafyasındaki kan durmalı”

 İslam coğrafyasındaki kan durmalı”

İslam coğrafyasındaki kan durmalı”

Gençtürk'ten Ramazan mesajı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Şube Başkanı Ali Gençtürk, Ramazan ayında birlik ve beraberliğin artması ve İslam coğrafyasındaki kanın durması için tüm Müslümanlara görev düştüğünü ifade etti.

AYRI BİR ÖNEMİ VAR

Gençtürk yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: İslam âlemi mübarek Ramazan-ı Şerifi idrak etmenin heyecanını yaşıyor. Bu mübarek ayın, müminler için çok ayrı bir yeri ve önemi bulunmaktadır. Müslümanların nefislerini terbiye etmesi, günahlardan yüz çevirmesi, dayanışma ve yardımlaşmanın artması açısından son derece verimli bir ay olan Ramazan-ı Şerif´in, Türk-İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.”

DERİNDEN YARALIYOR

Bilindiği üzere, İslam coğrafyası kan ve gözyaşı selinin ortasında bulunmaktadır. Müslümanların birlik içerisinde hareket etmemesi, liyakat sahibi olmayan yöneticilere sahip bulunması ve küresel sömürü güçlerinin tezgâhları; İslam âleminin başına gelen felaketlerin sebepleri arasındadır. Hemen her gün Müslümanların maruz kaldığı ölüm, sürgün, yağma ve açlık haberiyle muhatap olmak, bizleri derinden yaralamaktadır.”

HİÇBİR ENGEL YOK

Temennimiz bu mübarek günlerde acının ve gözyaşının İslam âleminden uzak olması adınadır. Ortak akıl ve hissiyatla, birlik ve beraberlik içerisinde aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Bu kutsal ayın milletimize ve ümmetimize birlik, beraberlik, uyanış ve huzur getirmesini Yüce Allah´tan niyaz ediyor ve Tüm Türk İslam Âleminin Ramazan-ı Şerifini en kalbi hislerimizle kutluyoruz.”



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu