Anahtar Kelimeler: hastalıklarımız

İşte hastalıklarımız

İşte hastalıklarımız

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılına ilişkin ölüm ve ölüm nedenleri istatistiklerini açıkladı. TÜİK verilerine göre Kırıkkale’de ölüm nedenlerinin başında dolaşım sistemi hastalıkları geliyor.

 

RAKAMLAR AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu, Kırıkkale dahil İç Anadolu bölgesindeki 4 il için 2022 yılı ölüm ve ölüm nedenleri istatistik verilerine açıkladı. Açıklanan verilere göre, Kırıkkale’de ölüm nedenlerinin başında dolaşım sistemi hastalıkları gelirken, bu oran %42.4 olarak gerçekleştiği belirlendi. Aynı nedenlerden dolayı ölüm oranının en yüksek olduğu il %46.4 olarak Kırşehir başı çekiyor. İkinci sırada yer alan Kırıkkale’den sonra %35.7 olarak Aksaray gelirken, Kırşehir, Kırıkkale ve Aksaray’ı Nevşehir ile Niğde takip ediyor. 

 

 

BİLGİ VERİLDİ

TÜİk verilerine göre yine Kırıkkale ile Kırşehir, dolaşım sistemi hastalıkları nedeniyle ölümler bakımından , %35 olan Türkiye ortalamasının üzerinde yer alıyor. Kırıkkale’de iyi huylu ve kötü huylu tümör ölümleri vakaları bakımından, Kırıkkale Türkiye ortalamasının gerisinde ancak diğer iller arasında orta sıralarda yer aldı. Kırıkkale ölüm nedenlerine göre incelendiğinde, dolaşım sistemi ölüm nedenlerinden sonra sırasıyla solunum sistemi hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları endokrin hastalıkları, covid-19 hastalıkları geliyor. Ölümlerin nedenleri arasında diğer hastalıklar oranı ise yüzde 13.00 olarak Niğde’den sonra gelen iller arasında Kırıkkale bulunuyor.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı