Anahtar Kelimeler: ANKET

İŞTE SON ANKET

İŞTE SON ANKET

Kesin olan şey… Saygılı bariz şekilde eriyor!

Ulusoy çok iddialı

 

Önal çekişmeye katıldı

 

Pazar günü seçim olsa…

Belediye kesinlikle el değiştiriyor

 

 

 

Son yapılan bir anket dikkat çekici sonuçlar verdi. Saygılı bariz bir şekilde eriyor. Ulusoy önde, Önal çekişmeye dahil olmuş durumda.

 

 

MHP ÖNDE GÖRÜNÜYOR

Amerika merkezli olan ve ülkemizde de seçimlerde saha anketlerinde faaliyet göstermeye başlayan PEW R.C. araştırma merkezi Türkiye için araştırma raporu yayınladı. 1250 denek üzerinde yapılan İlimizde ki sonuçlara göre MHP 33.7, CHP 30.9, AK Parti 23.5, YRP 4.6, İYİ Parti 2,6 ve karasız seçmen 4.7 olarak gösterildi.

 

KİM NEREDE ÖNDE?

10 mahalle özelinde yapılan araştırmaya göre; Karşıyaka, Yaylacık, Güzeltepe mahallelerinde Cumhuriyet Halk Partisi, Yuva-Selim Özer-Bahçelievler, Sanayi, Bağlarbaşı, Kaletepe, Çallıöz mahallelerinde Milliyetçi Hareket Partisi, Ovacık ve Yenidoğan mahallelerinde ise AK Parti önde görünüyor.

 

TANINAN ADAYLAR

Salt seçim anketinin yanında adayların Tanınırlık, Güvenirlik ve Tercih Edilme durumları da ölçüldü. 1250 denek üzerinde yapılan ölçüme göre Saygılı %89 ile en çok tanınan aday olurken, Tekinay %41 ile en az tanınan aday oldu. Önal %81, Ulusoy %72, Kuzucu ise %60 oranında tanınıyor.

 

SAYGILI’YA GÜVEN AZ

Güvenirlikte ise işler Saygılı adına tepetaklak olmuş görünüyor. Her 100 vatandaşın 89'unun tanıdığı Saygılı 'ya bu 89 vatandaşın sadece %38'i güveniyor. En güvenilir isim ise Ulusoy gibi duruyor. Her 100 vatandaşın 71'i tarafından tanınan Ulusoy bu 71 vatandaşın %82'sinin güvenini kazanmış durumda. Önal'a güvenirlik %81, Kuzucu'ya %51, Tekinay 'a ise %49 oranında güven görünüyor.

 

SAYGILI KESİN KAYBEDİYOR

Sonuçların analizine bakıldığında AKP adayı Mehmet Saygılı’nın çok ciddi oranda eridiği ve oy kaybı yaşadığı gözleniyor. Bu durumda Pazar günü seçim olsa Saygılı kesin kaybediyor. Ayrıca, tanınırlıkta Saygılı çok önde görünüyor ama güvenilirlikte ise yine büyük oy kaybı gözleniyor. 

 

ULUSOY ÖNDE GÖRÜNÜYOR

MHP Adayı Harun Ulusoy’un ise büyük ilgi gördüğü ve şu anda seçimi önde götürdüğü görülüyor. Ulusoy, mahallelerin çoğunda şu anda seçimi önde götürüyor. Pazar günü seçim olsa Ulusoy seçimi kazanmış görünüyor. 

 

ÖNAL ÇEKİŞMEYE KATILDI

CHP Adayı Ahmet Önal’da az bir farkla üçüncü sırada görünüyor. Önal’ın adaylığının açıklanmasından bu yana sosyal medya haricinde basında yer almamasının bunda etkili olabileceği düşünülüyor. Ayrıca şu ana kadar Kırıkkale’nin sorunlarına yönelik proje ve çözüm yolu açıklamamış olmasının da bunda etkili olabileceği vurgulanıyor. Proje ve sorunlara çözüm açıklamaları ile şartların değişebileceğinin altı çiziliyor. 

 

NELER OLACAK?

Diğer partiler bu üç ismin gerisinde kalmış durumda. Genel kanaate göre Saygılı seçimi kesin kaybedecek gibi duruyor. Seçim çekişmesinin MHP ve CHP adayları arasında geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kırıkkale uzun zamandan sonra ilk kez çekişmeli bir şekilde belediye başkanı seçmiş olacak kanaati hakim. 

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı