Anahtar Kelimeler: Corona önlemi

İşte yeni Corona önlemi

İşte yeni Corona önlemi

Korona virüsü nedeniyle bakanlıklar aldıkları tedbirleri kamuoyuna duyuruyor. Sağlık Bakanlığ, İçişleri Bakanlığı ve Aile Bakanlığı bazı tedbirler aldı.

ÖNLEMLER AÇIKLANDI

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin faaliyetlerini yarından itibaren geçici olarak durdurdu. İçişleri Bakanlığı, koronavirüs (Kovid-19) kapsamında pavyon, diskotek, bar ve gece kulüplerinin faaliyetlerini yarın saat 10.00'dan itibaren geçici süreyle durdurulacak. İçişleri Bakanlığınca, 81 valiliğe gönderilen "koronavirüs tedbirleri" konulu ek genelgede, Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden salgının Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirildiği hatırlatıldı.

MEKANLAR KAPATILDI

Genelgede, koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirilmelerde, Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten pavyon, diskotek, bar ve gece kulüplerinde, vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunmalarının hastalığın bulaşma riskini artıracağı belirtilerek, bu mekanların yarın saat 10.00 itibarıyla geçici süreliğine faaliyetlerinin durdurulacağı ifade edildi. Vali ve kaymakamlar tarafından il ve ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgili kanun hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması istenen genelgede, kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi gerektiği vurgulandı.

SAĞLIK VE AİLE BAKANLIĞI ÖNLEMİ

Sağlık Bakanlığı da bazı tedbirler aldı. Buna göre hastanelere ziyaretçi sayısı az olacak. Ziyaretler kontrollü şekilde yapılacak. Vatandaşların da acil durumlar haricinde hastanelere gitmemeleri istendi. Raporlu hastaların ilaç rapor süresi ise Temmuz ayına kadar uzatıldı. Vatandaşlar ilaçlarını rapor yenilemeden Temmuz ayına kadar eczanelerden alabilecekler.  Bu sayede kamuya açık alanlarda toplu birikmenin ve hastalığın yayılmasının önüne geçilecek. Aile Bakanlığı ise yürütülen iş ve işlemlerin bazılarını askıya aldı. İş ve işlemler gerekirse bir süre ertelenecek.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli