İstihdam için protokol imzalandı

İstihdam için protokol imzalandı

İstihdam için protokol imzalandı

İstihdama katkı sağlanacak

Meslek edinen gençlerin istihdam edilebilmesi amacıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı arasında protokol imzalandı.

HİZMET SUNULACAK

Protokol kapsamında iki kurum arasında hayata geçirilen seferberlik ile İŞKUR ile TOBB arasında etkin şekilde işleyen bir işbirliği tesis ederek, işverenlere yönelik etkili işveren danışmanlık hizmetleri, İşgücü piyasasını talep ettiği niteliklerde işgücü temin edilmesine yardımcı olmak için iş arayanlara yönelik danışmanlık hizmeti sunulması kararlaştırıldı.

ÇALIŞMA OLUŞTURULDU

İşverenlerin stajyer ihtiyaçlarının karşılanması, Mesleki yeterlilik belgesi olmayanlara yönelik kurs düzenlenmesi, İş arayanların istihdam edilmelerinin ve işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünün temin edilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda Kırıkkale İŞKUR İl Müdürlüğü, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ve Kırıkkale Ticaret Borsası ile beraber çalışma grubu oluşturuldu. Bu bağlamda; oluşturulan il çalışma grubu 1. toplantısını Kırıkkale İŞKUR İl Müdürlüğünde yaptı. İl çalışma grubu başkanlığını Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yürütüyor.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli