Anahtar Kelimeler: İsveç’ büyük tepki

İsveç’e büyük tepki

İsveç’e büyük tepki

BİR ARAYA GELDİLER

İsveç’te kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan provakasyona Kırıkkale’de bulunan sivil toplum örgütleri tepki gösterdi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında toplanan STK üyeleri, İsveç makamlarının provokasyona engel olmamasına tepkilerini dile getirdi.

BİR ARAYA GELDİLER

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanında toplanan STK temsilcileri ve üyeleri ortak basın açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada “Biz de Kur’an-ı Kerim’i yakma girişiminde bulunan hadsize İsveç hükümetine ve onlara çanak tutan tüm batılı emperyalistlere sesleniyoruz, bu çabanız boşunadır. Hz. Âdem’den bu yana Allah’a ve dinine düşmanlık yapanlara dünyada bir rüsvaylık düştü, ahirette de azap onları kuşatacaktır. Siz de bu kötü sonuçtan kurtulamayacak ve kaçamayacaksınız.  Bizler Müslümanlar olarak asla ne Hz. İsa’ya ne Hz Musa’ya ne de Allah’ın onlara indirdiği kitaplara hakaret etmeyiz. Biz onların peygamber odluğunu ve o kitaplarında Allah’tan geldiğini biliyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Fakat bir kez daha gördük ki, medeniyet, hoşgörü ve insanlığın beşiği denilen Avrupa, aslında ne medeniyetle ne insanlıkla ne hoşgörüyle ne de bunlar gibi bir kavramla tarif edilemez. Onları tarif edecek tek bir kavram vardır o da barbarlıktır”.

BÜYÜK TEPKİ GÖSTERİLDİ

Açıklamanın devamında “Böylesi zavallılara söylenecek en özlü söz elbette kı Allah’ın sözü olacaktır. Yüce Rabbimiz Saf Suresi’nde mealen şöyle buyurmaktadır ‘Onlar/ kâfirler ve zalimler Allah’ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktık O (Allah), müşrikler hoşlanmasa da, dinini bütün dinlere üstün kılmak için peygamberini hidayet ve hak din ile gönderendir. O halde en büyük tepki ve sahiplenme olarak seleflerimizin yaptığı gibi Kur’an-ı okuyacak öğretecek, anlayacak, koruyacak ve hayatımızın her alanında ahkâmını hayata geçireceğiz” ifadeleri kullanıldı.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı