Anahtar Kelimeler: İtfaiye nefes kesen tatbikat

İtfaiye´den nefes kesen tatbikat

İtfaiye´den nefes kesen tatbikat

İtfaiye´den nefes kesen tatbikat

Söndürme ve kurtarma icrası gerçekleştirildi

Yanan tüp nasıl söndürülür?

İtfaiye Teşkilatı´nın 302. kuruluş yıl dönümü ve 25 Eylül-01 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından kurumun bulunduğu Başpınar bölgesinde gerçeğini aratmayan bir tatbikat icra edildi.

PROGRAM YAPILDI

Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Emniyet Müdürü Hasan Onar, belediye birim müdürleri, itfaiye personeli ve bir özel okulun öğrencilerinin katıldığı tatbikat öncesinde protokol İtfaiye Müdürlüğü´nü ziyaret etti, personelin bu özel gününü kutladı ve itfaiye çalışmaları konusunda bilgi aldı. Kurumun yangın, insan, hayvan ve araç kurtarma, sel baskınlarına müdahale, ev ve işyeri yangınlarının yanı sıra orman ve arazi yangınlarına müdahale etme gibi faaliyetleri olduğu belirtildi.

UYGULAMALI ANLATILDI

Protokol kurumun çalışmaları ile ilgili bilgi aldıktan sonra Başpınar´da Belediye´ye ait araç tamir atölyesinin yanında bulunan arazda gerçekleştirilen tatbikatı izledi, alanda açılan ve itfaiye gereçlerinin yer aldığı sergiyi gezdi. Burada, yangın söndürme, yaralı kurtarma, kazalara müdahale, yaralı taşıma gibi itfaiyecilerin sahada sıkça karşılaştıkları olaylarla ilgili benzetmelerin yer aldığı tatbikatlar yapıldı. Yangın esnasında itfaiyecilerin yangına müdahalesi dikkat çekti. Bu arada, tüp yangını gibi yangınlara nasıl müdahale edilmesi gerektiği de uygulamalı olarak anlatıldı.

TÜP YANGINI UYARISI!

Tüp yangınlarında yanan tüpe ıslak bir battaniye veya buna benzer kalın bir örtü ile müdahale edilmesi, tüpün veya yanan cismin ıslak örtü ile kapatılıp oksijenin kesilmesi gerektiği belirtildi. Nefes kesen tatbikatları heyecan dolu gözlerle izleyen çocuklara ders niteliğindeki bu uygulamalardan ötürü Vali Haktankaçmaz ve Başkan Saygılı´dan teşekkür geldi. Her iki isim de itfaiye personelini tebrik etti ve onlarla hatıra resmi çekindi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu