Anahtar Kelimeler: Jandarma Kırıkkaleli Komutan

Jandarma´ya Kırıkkaleli Komutan

Jandarma´ya Kırıkkaleli Komutan

Jandarma´ya Kırıkkaleli Komutan

Çetin Paşa atandı

 

 

 

Jandarma Genel Komutanlığı´na Kırıkkaleli hemşehrimiz Korgeneral Arif Çetin, Donanma Komutanlığı´na ise Koramirel Ercüment Tatlıoğlu atandı. Çetin, geçen yıl ki YAŞ toplantısı ile Korgeneral rütbesine terfi etmişti.

 

 

KIRIKKALELİ PAŞA

15 Temmuz gecesi  Jandarma Genel Komutanlığı karargah binasında yaşanan kalkışmayı bastıran Kırıkkaleli hemşehrimiz Korgeneral  Arif Çetin,  Jandarma Genel Komutanlığı görevine atandı. Öte yandan  Donanma Komutanlığı´na Koramiral Ercüment Tatlıoğlu atandı. Tatlıoğlu, FETÖ´nün Donanma´ya kurduğu kumpaslardan olan askeri casusluk davasında yargılanıp, beraat etmişti.

Arif Çetin, geçen yıl ki YAŞ toplantısı ile Korgeneral rütbesine terfi etmiş ve  Van  Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına atanmıştı.

 

30 AĞUSTOS´TA BAŞLAYACAK

Çetin´in 31 Temmuz 2016´da atandığı bu görevi yaklaşık bir yıl sürdü ve bu kez  Jandarma Genel Komutanı oldu. Çetin görevine 30 Ağustos tarihi itibarıyla başlayacak. Çetin´in bu göreve atanması kendisinden daha kıdemli olan ve  Jandarma Genel Komutan vekilliği görevini sürdüren Korgeneral Ata Kalkan´ın görevinden ayrılıp, emekliliğini istemesine yol açtı. Kalkan için bugün öğleden sonra  Jandarma Genel Komutanlığı bahçesinde bir veda töreni de düzenlendiği öğrenildi. 1959 doğumlu olan Ata Kalkan, 2005´de Tuğgeneral, 2010´da Tümgeneral, 2015´de Korgeneral olmuş ve  Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı görevine atanmıştı.

 

BİR İLK YAŞANDI

690 sayılı kanun hükmünde kararname ile tümüyle İçişleri Bakanlığı´na bağlanan jandarmada 60´lı yıllardan bu yana ilk kez ?kuvvet komutanlığı´ heyecanı yaşanıyor. Jandarma´da orgeneral kadrosu bulunmadığı için komutan Kara Kuvvetleri´nden seçiliyordu. Bu defa ise orgeneral şartı kaldırıldığı için teşkilat bünyesinden korgeneral rütbesinde atama yapıldı. Komutanlığa sivil bir ismin atanabileceği de konuşuluyordu. Jandarma´ya Kırıkkaleli bir ismin atanması Kırıkkale´de de sevinçle karşılandı. Sosyal medyada bu atama ile ilgili tebrik ve memnuniyet paylaşımları ilk dakikadan itibaren sürüyor.

 

TATLIOĞLU ATANDI

Donanma Komutanlığı´na Koramiral Ercüment Tatlıoğlu atandı. Tatlıoğlu, FETÖ´nün Donanma´ya kurduğu kumpaslardan olan askeri casusluk davasında yargılanıp, beraat etmişti. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında da rehin alınan Donanma Komutanı Oramiral  Veysel Kösele geçtiğimiz hafta istifasını vermiş, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, haftalık basın toplantısında istifa haberini duyurmuştu.  Veysel Kösele, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci askerler tarafından rehin alınan isimler arasındaydı.

 

EMEKLİLİĞİNİ İSTEMİŞTİ

2 Ağustos tarihli son Yüksek Askeri Şura´da (YAŞ) kuvvet komutanları değiştirilmiş, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu´nun yerine koramiral rütbesindeki Adnan Özbal atanmıştı. Teamüllere göre göreve oramiral rütbesindeki Kösele´nin gelmesi bekleniyordu. Kösele´nin yerine ise Ercüment Tatlıoğlu, Donanma Komutanlığı´nın başına getirildi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false