Kaçak avcılara Jandarma tokadı

Kaçak avcılara Jandarma tokadı

Kaçak avcılara Jandarma tokadı

Avcılara ceza kesildi!

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün öncülüğünde su ürünleri denetimleri aralıksız devam ediyor. Denetimlerde kaçak avlanan avcılara ceza kesilirken, avladıkları balıklar da satılarak geliri hazineye devredildi.

Balıkçılara baskın yapıldı

Kırıkkale'nin Çelebi İlçesi Jandarma Komutanlığınca Kepirli köyü yakınlarında İrsaliyesiz ve veteriner sağlık raporsuz yakalanarak el konulan yaklaşık 800 kilo Sazan ve Kadife balığı Tarım İl Müdürlüğü soğuk hava deposunda muhafaza altına alınarak Çelebi Kaymakamlık makamından alınan olur ile Kamu İhale Kanununa göre satışı yapıldı.

Fırsat verilmiyor

Yapılan açıklamada ayrıca Keskin İlçe müdürlüğünce İlçe Jandarma Komutanlığı ile yapılan gıda ve su ürünleri denetlemesi neticesinde Köprüköy'de iç sularda balık avcılık yasağına uyulmadığının tespiti yapılmış olup 14 adet turna balığı avı belirlenmiş gerekli idari cezai işlemler uygulandığı bildirildi. Yapılan denetimler esnasında  balık avcılığı yapan kişinin bu faaliyetini ticari olarak yaptığı (Ağla avcılık gibi) tespit edilirse;  1380 Sayılı Su ürünleri Kanununun 36/h bendi gereğince 2015 yılı için 1.055 TL. İdari Para Cezası düzenlenerek, avlanma vasıtaları ile su ürünlerine el konulur.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli