Anahtar Kelimeler: Kademeli isyanı!

Kademeli isyanı!

Kademeli isyanı!

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) kademeli emeklilik hakkı talebiyle Ankara'da miting düzenledi.

 

 

BİR ARAYA GELDİLER

Gerçekleşen mitinge Kırıkkale’den EMADDER Kırıkkale İl Temsilcisi İsmail Kıyı başkanlığında çok sayıda emeklilik için yaş bekleyen çalışanlar katıldı. EMADDER Genel Başkanı Mihriban Uğurlu, emeklilik primlerini doldurmuş insanlara "17 ila 20 sene daha yaş bekle" demenin haksızlık olduğunu söyledi. EMADDER’in "Büyük Ankara Mitingi" için Türkiye'nin farklı illerinden Başkente giden dernek üyeleri Anıtpark'ta toplandı. Burada üyeler adına konuşan EMADDER Genel Başkanı Mihriban Uğurlu, emekliliğin bir hak olduğunu belirterek, çalışan, üreten ve emeklilik primlerini doldurmuş insanlara "17 ila 20 sene daha yaş bekle" demenin haksızlık olduğunu söyledi.

 

DURUMU ANLATTILAR

Yapılan düzenlemelerin adaletli ve hakkaniyetli olması gerektiğini kaydeden Uğurlu, "Bu kadar yaş uçurumunu asla ama asla kabul etmiyoruz. Bu yanlıştan hemen bir an önce dönülmeli ve bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Türkiye'de sistemin ve SGK'nın bütün yükünün 9 Eylül 1999 sonrası çalışanlarına yükleniyor. Bu adaletsizliği çözüp çözmemek sizin, ama sandıkta hesap sormak da bizim. Bugün burada hakkımıza sahip çıkarak, doğmuş çocuklarımıza, doğmamış torunlarımıza çok kutsal, çok onurlu bir mücadele bırakıyoruz. Söz veriyorum, bu hakkı alacağız adaleti tecelli ettireceğiz."

 

EMEKLİLİK TEPKİSİ

EMADDER üyesi Elvan Bostanoğlu “Hakkımız gasp edildi. İş barışı bozuldu. Ben EYT'yi 7 ay ile kaçırdım. O dönemde üniversite okuyordum. Mayıs 2000'de işe başladım, akranımdan 20 sene sonra emekli olmam isteniyor. Benden küçük arkadaşlarım emekli olu. Biz bunları hak etmedik. Mezarda emekliliğe ‘hayır’ diyoruz. Devletten, SGK yasalarında köklü bir reform bekliyoruz. Adında 'adalet' olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nden adalet bekliyoruz” ifadesini kullandı. Mitinge katılan bir başka yurttaş Taner Şentürk ise, bir gecede ikinci sınıf vatandaş yapıldıklarını belirterek, “8060 gün primim var. Benim yanımda çalışan iş arkadaşım 5900 günde emekli oluyor. Ben adaletsizliğe karşı buradayım. Mağduriyetimizi haykırmaya karşı buradayım. Biz fazla ödediğimiz primlerimizle ceza aldık. Ben 50 günle EYT'yi kaçırdım. 12 yıl daha fazladan çalışacağım” diye konuştu.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı