Kadın doğru çalışmaların mücadelesini verdi?

Kadın doğru çalışmaların  mücadelesini verdi?

Kadın doğru çalışmaların mücadelesini verdi?

Nur Camii´nde program yapıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Nur Camii ve Külliyesi konferans salonunda İl Müftülüğü tarafından kadın konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta konuşan Diyanet İşleri Uzmanı Dr. Fatma Bayraktar, ?Kadın her zaman doğru bilgi ve çalışmalarının mücadelesini vermiştir? dedi.

EN BÜYÜK MÜREBBİYEDİR

Konferans ilahiler ve Kur´an tilavetiyle başladı. Açılış konuşması yapan İl Müftüsü Bekir Gerek kadının insanlık ailesinin temel unsuru ve bir bütünün tamamlayıcısı olduğunu vurgulayarak kadının bir anne, bir eş, bir evlat ve büyük insanlar yetiştiren en büyük mürebbiye olduğunu söyledi. Gerek, kadının eğitiminin toplum için çok önemli olduğunu kadınların ne kadar eğitimli olursa ailede ve toplumda huzurun ve bilincin daha yüksek olacağını belirtti.

ALLAH´A TEVEKKÜL ETMELİ

Diyanet İşleri uzmanı Dr. Fatma Bayraktar Karahan ise, ?Eşlerimizle üstünlük yarışı ile huzuru elde edemeyiz. Nefsimize karşı bir mücadele olmalıdır. Takvayı esas almamız her zaman bizim ve ailemizin huzuruna sebeptir. Eşlerimiz, evlatlarımızla sınandığımızda bahsettiğimiz hanımlar aklımıza gelmelidir. Bu sınavlarda en büyük gücümüz iman gücüdür. Bütün kâinat olmasını istese bile Allah istemezse o iş olmaz. Bütün kâinat olmasını istemese de Allah isterse o iş olur. Allah´a tevekkül etmeli? dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı