Anahtar Kelimeler: Kadın Toplum anlatıldı

Kadın ve Toplum anlatıldı

Kadın ve Toplum anlatıldı

Kadın ve Toplum anlatıldı

 

Kadın konferansı

 

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayışıyla Nur Camii Konferans Salonunda ?Geçmişten Günümüze Kadın ve Toplum? konulu kadınlara yönelik konferans düzenlendi.

 

 

HAYATINDAKİ ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Konferansa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Uğurlu, protokol eşleri Kur´an Kursu Öğreticileri, öğrencileri le kadınlar katıldı. Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İl Müftüsü Şahin Yıldırım kadının toplum hayatındaki önemine değindi, bilhassa hayatımızı borçlu olduğumuz anne şefkatinin ne derece önemli olduğunu kendi ailesinden verdiği örneklerle kısaca ifade ederek konunun ayrıntısını Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Daire Başkanı Sedide Akbulut Hanım Efendiye havale ettiğini belirterek konuşmasını tamamladı.

 

TEVBE ÇOK ÖNEMLİ

Konferans programına konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AkbuluT konuşmasında insanın çamurdan yaratıldığını, Allah´ın kendi ruhundan insana üflediğini, insanı en güzel şekilde yaratarak kendisine secde edilmesi emrine rağmen şeytanın kibrinden dolayı secde etmediğini ve verilen mühlet boyunca yaratılmış olan insanları doğru yoldan saptırmak için vesvese verdiğini, insanın fıtratında günah işleme kabiliyeti bulunmasından dolayı bazen aldanmasının mümkün olduğunu fakat tevbe gibi bir yolun da insan için her zaman bulunduğunu, bu açıdan da tevbenin çok önemli olduğunu ifade etti.

 

EŞİTLİKTEN ZİYADE EŞDEĞERDİR

Sedide Akbulut, kadın erkeğin birbirleri için üstünlük yarışına girmemesi gerektiğini, eşitlikten ziyade bir eşdeğerliğin sözkonusu olduğunu; zira görev alanlarının ve fıtratlarının birbirinden farklı olduğunu, fıtratın bilgisayarlardaki yazılımlar gibi nitelenebileceğini ve kişilerin bu fıtrata uygun olarak görevlerini yapması gerektiğini, iki cinsin de aynı mükellefiyete sahip olduğunu, Allah indinde üstünlüğün ayet ifadesiyle ancak takvada olduğunu söyledi.

 

ÖRNEK KADINLAR

Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AkbuluT konuşmasına Kur´an´da ve siyerde yer alan, özellikle eşine yani peygamberimize destek olması noktasında Hz. Hatice, firavunun sarayındaki bütün varlık ve imkânları reddeden Hz. Musa´yı yetiştiren Firavunun karısı Hz. Asiye´yi, Peygamberimizin kızı Fatıma´ya olan ilgi ve muhabbetini, kendisini mescide adayan Hz. Meryem gibi insanlığa örnek olan kadınların bu örnekliğini dinleyicilere aktardı.

 

GÖREVLERİNE DİKKAT ETMELİDİR

Kadınların aslında eskiden de tarlada, bahçede çalıştığını ve ihtiyaçtan dolayı çalışabileceğini ifade eden Sedide Akbulut, kadın ve erkek kendi rollerine görevlerine dikkat etmesi gerektiğini ve özellikle kadınların kendi görevlerinden başka erkeklerin yapması gereken görevleri de ısrarla yapmak istemesinin asıl görevlerini aksatması dolayısı ile sorunları ortaya çıkardığını ve aile açısından sakıncaları bulunduğunu, artı olarak kadınların fıtraten korunmaya ihtiyaçları olduğunu, ?benim korunmaya ihtiyacım yok? gibi sözlerin genel olarak kadının fıtratına da uygun olmadığını söyledi.

 

İYİ ANLAMAMIZ GEREKİR

?Derdimizi Kur´an ve Sünnete göre, yaratılış gayemize göre belirlemeli ve ona uygun hareket etmeliyiz. Basit işleri ve dünyalıkları dert edinmek yerine ebedi bir hayatı asıl dert edinmeli ve ebedi saadeti kazanmak ve kazandırmak için gayret sarf etmeliyiz? sözleriyle konuşmasını tamamladı. Programın sonunda İl Müftü Yardımcısı Kübra Göker Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut´a bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür etti ve İl Müftülüğü tarafından çiçek takdim edildi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false