Anahtar Kelimeler: Kadın yalnız değil

Kadın yalnız değil

Kadın yalnız değil

Aile ve Sosyal Hizmetler Kırıkkale İl Müdürü Rukiye Eryılmaz '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

MESAJ YAYINLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Kırıkkale İl Müdürü Rukiye Eryılmaz '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Eryılmaz, Kırıkkale’de hiçbir kadının şiddete karşı yalnız ve çaresiz olmadığını belirtti Aile ve Sosyal Hizmetler Kırıkkale İl Müdürlüğü ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla bir dizi program düzenledi. 25 Kasın öncesi kadınlara karanfil verildi. Ayrıca kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair bilgilendirici broşür dağıtıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Kırıkkale İl Müdürü Rukiye Eryılmaz’da bir mesaj yayınlayarak, kadına yönelik şiddetin toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin en acımasız örneği olduğunu belirtti.

 

EŞİT BİÇİMDE OLMALI

25 Kasım’ın, Birleşmiş Milletlere üye birçok ülke gibi Türkiye’de de ‘’Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü‘’ olarak anıldığını söyleyen Eryılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi: “Biliyoruz ki evrenselleşmiş bir olgu haline gelen kadına yönelik şiddet toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin en acımasız örneğidir ve toplumları derinden etkilemektedir. Kadınların karşılaştığı şiddet, cinsiyete dayalı ayrımcılığın hem nedeni hem de sonucu olarak kendini yeniden üretip durmakta ve başa çıkılması oldukça güç bir hal almaktadır. Kadınların kamusal alanda eşit biçimde yer almasına engel olarak, yoksulluktan en fazla etkilenen kesim olmasına yol açıyor. Ayrıca kimi zaman yaşam haklarının ellerinden alınmasına neden oluyor. 

 

ADIMLAR ATILIYOR

Ülkemiz de bu kapsamda 8 Mart 2012'de kabul edilen 6284 sayılı Ailenin Korunması ve ‘Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’ vardır. İlimizde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü vardır. İlimizdeki hiçbir kadın şiddete karşı yalnız ve çaresiz değildir. Bizler de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ın riyasetinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yapılan eğitimler ve farkındalık çalışmaları ile kadınlarımızın sorunlarının çözülmesine yönelik adımlar atıyoruz” dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı