Anahtar Kelimeler: Kadınlar meydanda

Kadınlar meydanda

Kadınlar meydanda

 

Kırıkkale Kadın Platformu Kırıkkale Cumhuriyet meydanında 8 Mart Dünya Kadınları günü münasebetiyle basın açıklamasında bulundu

MEYDANA ÇIKTILAR

Kırıkkale Kadın Platformu Kırıkkale Cumhuriyet meydanında 8 Mart Dünya Kadınları günü münasebetiyle basın açıklamasında bulundu. Kırıkkale Kadın Platformu Adına Eğitim Sen Şube Kadın Sekreteri Dilefruz Demir Şimşek, açıklamada bulundu. "8 Mart 1857’te New York’ta kadın işçilerin uzun çalışma saatlerine, kölelik koşullarına karşı direnirken katledilişlerinin 163. yılında, bu 8 Mart’ta da, itirazlarımızı, isyanımızı, mücadele inadımızı kuşandık, el ele alanlardayız. 1857’den bu yana hak almak ve özgür olmak için yürüttüğümüz mücadele tarihimizle çok yol aldık. Ne var ki, rengimiz, dilimiz, inancımız farketmeksizin, haklarımıza, kazanımlarımıza saldırılar, sömürü, baskı ve şiddet artarak devam ediyor” dedi.

ŞİDDET SARMALI

Şimşek, “Bugün ülkemizde, kamudaki istihdam parçalı, performansa dayalı, esnek, güvencesiz bir yapıya dönüştürüldü. Bu dönüşüm beraberinde bize, daha fazla eşitsizlik, yoksulluk, ayrımcılık, cinsiyetçilik, şiddet, taciz ve mobbingi getirdi. Bu kölelik koşulları, baskıyla, örgütlülüğümüz parçalanarak kabul ettirilmek isteniyor. Din siyasallaştırılıyor, eşitsizlik fıtratla açıklanıyor. Savaşın, göçün ve ekonomik krizin en yakıcı sonuçlarını yine kadınlar yaşıyor. Tüm bu politikalar siyasi iktidarın tercihi. Ülke kaynakları istenirse, savaş, rant, belli kesimler yerine; kadınların, emekçilerin, gençlerin, tüm toplumun ihtiyaçları için kullanılabilir. Bizim tercihimiz yaşanabilir özgür, eşit ve sömürüsüz, savaşsız bir ülke ve bir dünyadan yana!

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Biz kadınlar tüm haklı taleplerimiz gibi bu talebimizin de gerçekleşmesi için mücadelede kararlı olduğumuzu buradan bir kez daha belirtmek istiyoruz. Bizi eğitim, sağlık, hukuk ve istihdam politikaları ile emeğimiz ve bedenimiz üzerinde kurmaya çalıştığı denetime karşı çıkmaya; kadın düşmanlığını teşhir etmeye, örgütlenmeye, değiştirmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz.

Şiddetsiz bir toplum, eşitlik ve adalet taleplerimize sahip çıkarak; şiddetin her türlüsüne; savaşa, tacizlere, tecavüzlere, istismarlara ve katliamlara sessiz kalmayarak; yaşamın her alanını dönüştürme çabamızla, bugün bir kez daha birilerinin bize bahşetmesini beklemeden, haklarımızı almak için buradayız. Biz haklıyız, biz kazanacağız” dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli