Anahtar Kelimeler: Kahramanlık destanı

Kahramanlık destanı

Kahramanlık destanı

Kahramanlık destanı

Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, ‘Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı'nda kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren kahramanlık destanıdır.” dedi.

Direniş destanıdır

Akçay açıklamasında, ‘Irkları, renkleri ve dilleri değişik, çeşitli milletlerden oluşan; haçlı ordularının milletimizi yok etmek amacıyla karadan, denizden ve havadan üzerimize saldırdığı büyük bir haçlı saldırısıdır. Kürd'ü, Çerkez'i, Laz'ı, Arnavut'u, Arap'ı, Boşnak'ı, Gürcü'sü ile bayrağını düşürmemek için yan yana şehit düştüğü büyük vatan savunmasıdır. İnanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymadaki üstün başarısını gösteren bir mücadeledir Çanakkale. Dünkü Çanakkale savaşındaki batılı devletler, bu gün de Afganistan'da, Irak'ta, Afrika'da çocuk ve kadınların kanını döken, Afrika'yı ve Asya'yı, Orta Doğuyu iliklerine kadar sömüren ve planın son halkası olarak da Türkiye'yi yok etmek isteyen, aynı haçlı zihniyetini taşıyan devletler değiller midir? Çanakkale savaşı,  bu haçlı devletlerinin ‘Hasta adam' dedikleri Osmanlı İmparatorluğu'nu yok ederek, asırlardır süregelen haçlı zihniyetini dünyaya hakim kılma emelleri karşısında, köleliği hiçbir zaman kabul etmemiş ve daima efendi ve hür yaşamış Türk'ün çelikleşmiş direniş destanıdır' ifadelerine yer verdi.

Bu destanı anlatmalıyız

Akçay, ‘Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmalı, gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Bu milleti millet yapan değerlerden birside şüphesiz Çanakkale Deniz Savaşıdır. Çanakkale adına türküler yakılan, yüzyıllar geçse de unutulmayacak muhteşem bir kahramanlık destanıdır. Bu öyle bir destan ki, bugün bile, o yıllarda burada ölüp bizim topraklarımızda yatan atalarını ziyarete gelenlerin dahi dürüstlüğüne, insanlığına, adaletine ve vicdanına hayranlık duyduğu Mehmetçiğin destanıdır. Çanakkale Zaferimiz, tüm dünyaya Türk'ün vatanını, toprağını korumak için canı pahasına bir mücadele verdiğini ortaya koyarken, savaşta dahi insani duygularını kaybetmeyerek düşmanı ile ekmeğini, yemeğini paylaşacak kadar yufka yürekli olduğunu anlatan bir destandır. Nesiller ve asırlar arasında yaşanan tarihi birikimi iyi anlamak, iyi kavramak ve bugünün gençlerine de bu hakikatleri tamı tamına anlatmak lâzım. İşte o zaman kökü mazide olan ve geçmişiyle barışık bir nesil yetiştirmiş oluruz. Geçmişini bilmeyen, geleceğe umut ve güvenle yürüyemez!' dedi.

Rahmet ve minnet…

AK Parti'nin anlayışında sadece alt yapı, üst yapı, yollar, parklar yapmak değil aynı zamanda geçmişe sahip çıkarak, geleceği inşa etme felsefesi de vardır. Milli birliğimizin beraberliğimizin en güzel örneği olan Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında savaşta yitirdiğimiz 250 bin şehidimizi Rahmet-Minnet ve şükranla anıyorum. Mehmet Akif Ersoy'un ifadesiyle, ‘Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber'. Allah onlardan razı olsun, mekânları cennet olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun' dedi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu