Anahtar Kelimeler: Kalbimizde yaşıyorlar

Kalbimizde yaşıyorlar

Kalbimizde yaşıyorlar

Kalbimizde yaşıyorlar


Vatan İçin Can Verenler Derneğini ziyaret eden Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, şehitlerin hiç bir zaman ölmeyeceğini ve kalplerde yaşadığını söyledi.

KOYUNCU ZİYARET ETTİ
Şehit ailelerin dertlerini ve sorunlarını dinleyen Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, ?Devletin ve vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerin haklarının asla ödenemez. Şehit aileleri ve gazileri devlete ve millete emanet? dedi. Şehitliğin en kutsal mertebe olduğunu bütün şehit ailelerinin de şehit ailesi gururu ve onurunu en iyi şekilde taşıdıklarını söyleyen Koyuncu, ´Bizler ne yapsak vatan uğruna, bayrak uğruna evlatlarını şehit veren ailelerin acısını dindiremeyiz. Ancak bize şehitlerden bir emanet olarak kalan bütün şehit ailelerimiz ve gazilerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin her türlü sıkıntı ve sorunlarının giderilmesi için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz? dedi.

ULVİ BİR MERTEBE
Şehitliğin ulvi bir mertebe olduğunu belirten Koyuncu, ?Vatanını canından aziz bilen, bağımsızlığımızın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir milletin evlatları olarak, gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz. Şehit yakınlarımıza elimizden gelen tüm imkânlarla en iyi hizmeti vermenin gayretindeyiz? Koyuncu, şehitliğin önemine değinerek şunları söyledi: ?Cenab-ı Hak; ?Allah yolunda öldürülenlere ölülerdir demeyiniz. Hakikatte onlar diridirler. Fakat siz anlayıp bilemezsiniz.? ayet-i kerimesiyle şehitliği en yüksek mertebe kabul etmiştir. İslam Dininde şehitlik ve gazilik yüksek bir mertebe olarak kabul edildiği, ayrıca Allah yolunda öldürülenler şehitlik payesi ile taltif edildiği için Müslümanlar için Allah yolunda ölmek sevimli ve gönülden istenen bir vazife haline gelmiştir. Şehitlik ve gazilik, İslam´da iki büyük mertebedir? diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ
Koyuncu, "Biri Allah için savaşarak ölmek, diğeri ise aynı savaştan sağ çıkıp şerefle yaşamak demektir. Bu iki mühim mertebeye ulaşmak, her Müslümanın ana gayesi olmuştur. Cennetteki yüce mertebelerin memnuniyetinden dolayı şehit on defa dünyaya dönüp öldürülmeyi arzu eder. Hz. Peygamber (sav) bu durumu şöyle ifade ediyor: ?Cennete giren hiç kimse yoktur ki; bütün dünyaya malik olsa dahi, tekrar dünyaya dönmeyi arzu etmesin. Şehitler müstesna. Onlar, şehitliğin faziletini gördüklerinden, dünyaya dönüp de tekrar on defa şehit olmayı arzu ederler? dedi. Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu ise, Başkan Koyuncu´ya kendisine göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false