Anahtar Kelimeler: elden gidiyor!

Kale elden gidiyor!

Kale elden gidiyor!

Büyük oy kaybı var

 

Bunun sebebi nedir?

Cumhur İttifakı'nın kalesinde deprem: AKP'nin kaybı büyük, ikinci parti değişti…

 

ORC Araştırma'nın son anketine göre 2018'deki seçimlerde Kırıkkale'deki oyların yüzde 67.9'unu alan Cumhur İttifakı, desteğin önemli bir bölümünü kaybetti. AKP, oylarındaki erimeye rağmen hala birinci sıradayken, MHP'nin ikinciliği 'kaptırdığı' görüldü.

 

BÜYÜK OY KAYBI VAR

ORC Araştırma'nın son anketine göre 2018'deki seçimlerde Kırıkkale'deki oyların yüzde 67.9'unu alan Cumhur İttifakı, desteğin büyük bir bölümünü kaybetti. ORC Araştırma şirketi, 10-12 Ocak tarihleri arasında toplam bin 145 kişiyle gerçekleştirildiği "Kırıkkale" anketinin sonuçlarını paylaştı. 2018'deki seçimlerinde AKP yüzde 43.7'yle sandıktan birinci çıkarken onu yüzde 24.2'yle MHP takip etmişti. ORC'nin son anketine göre, iktidar partisinin oyu, yüzde 38.8'e geriledi. İkinci parti ise yüzde 22,6 ile İYİ Parti oldu.

 

İŞTE SON OY ORANLARI

Katılımcılara, "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunun yöneltildiği anketten sonuçlar şu şekilde:

AKP: Yüzde 36,8

İYİ Parti: Yüzde 22,6

CHP: Yüzde 18,9

MHP: Yüzde 15,5

Diğer: Yüzde 6,2

 

HALİL ÖZTÜRK’ÜN DURUMU

Bu durumun en önemli sebebi üç  isme bağlanıyor: MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk  AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve Kırıkkale beledıye  başkan Mehmet saygılı  Öztürk, partiye iki dönem hem vekil ve hem de belediye başkanları kazandıran Erdal Baloğlu’nu görevden aldırırken, şartlar çok değişti. Partiye küskünlükler arttı. Sinan Ateş cinayetinin de durumu çok kötü etkilediği konuşuluyor. Öztürk, bir çok kişiyi iye aldırdığını söylerken, kimleri nasıl aldırdığı merak ediliyor. Bu da çok büyük tartışmalara yol açtı. İşe aldırdığı bir kısım kişilerin kendine çok yakın kişiler olduğu iddia ediliyor. Ayrıca, Meclis’te gündeme getirdiği konularda olumlu gelişmeler olmaması da tepki çekiyor.

 

RAMAZAN CAN’IN DURUMU

Öte yandan AKP Milletvekili Ramazan Can’ın da adeta halktan kopuk bir yaşam tarzı benimsemesi, kendisinin işe aldırdığı bazı kişilere yönelik torpil ve rüşvet iddiaları adını kötüye çıkarıyor. Sokakta hiç görülmemesi, programlı birkaç gezi ile ara sıra haber olması da tepki çeken önemli konuların başında geliyor. İşe alımlar konusunda Can ile Öztürk arasında da rekabet yaşandığı gözleniyor. Her ikisi de her işe gireni kendisinin aldırdığını iddia ediyor. Bu ve bir çok durum iki partide büyük oy kaybına neden olmuş gibi görünüyor.

 

MEHMET SAYGILININ DURUMU

Belediye başkanı Mehmet saygılının halktan kopuk oluşu belediye yönetimindeki basiretsiz yönetim şekli insanlara tepeden bakıp kibirli yaklaşımı gösteriliyor.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu