Anahtar Kelimeler: KALEFEST’ sayım

KALEFEST’e geri sayım

KALEFEST’e geri sayım

Kırıkkale’nin kültür değerlerinin tanıtılması için büyük öneme sahip olan KALEFEST için geri sayım başladı. Vali Mehmet Makas’ın öncülük ettiği bu festival, Ulusal ve Uluslararası alanda bir ilk olacak.

TOPLANTI YAPILDI

Kırıkkale’nin tanıtımında büyük rol oynayacak KALEFEST2024 için düğmeye basıldı. Kırıkkale’de ilk kez düzenlenecek olan festivalde sosyal, Kültür, spor, tarih, eğitim gibi alanlarda milli ve manevi değerlerimize yönelik etkinliklerin düzenleneceği belirtiliyor. 5 gün sürmesi planlanan festival, kamu kaynağı kullanılmadan, ulusal düzeyde ses getirecek. Etkinliklerde Kırıkkale’nin tarihi, kültürel, yöresel ve turizm alanında değerleri de tanıtılmış olacak.

 

ETKİNLİK YAPILACAK

Kültür, sanat, spor, tarih, eğitim gibi alanlarda milli ve manevi değerlerimize yönelik etkinliklerin düzenleneceği festival öncesi kurumlarca yapılan ve yapılacak olan çalışmaların görüşüldü. Vali Makas, kamu kaynağı kullanmadan, ulusal düzeyde ses getirecek festivalin her gününün dolu dolu geçeceğini vurguladı.

 

MAYIS AYINDA OLACAK

Hazırlıklar kapsamında Vali Mehmet Makas başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, mayıs ayında gerçekleştirilecek olan festival öncesi festival alt komisyonlarınca yapılan ve yapılacak olan çalışmalar görüşüldü. Gerçekleşen toplantıda kurum temsilcileri festival hakkında bilgi paylaşımı yaparken, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Kamu kaynağı kullanmadan, ulusal düzeyde ses getirecek etkinliklere yer verilecek.

 

SOLOTÜRK GÖSTERİSİ OLACAK

Ulusal ve yerel düzeydeki sanatçıları tarafından Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziğine ait eserler ile Türk Coğrafyasına ait eserlerin seslendirileceği konserler, Kırıkkale’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin sergilendiği resim ve fotoğraf sergisi, mehteran gösterisi, SOLOTÜRK uçuşu gibi etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor. 5 gün sürmesi hedeflenen KALEFEST 2024 ile Kırıkkale’nin sahip olduğu doğal güzellikler, tarihi, kültürel ve folklorik değerlerinin tanıtılması, turizm potansiyelinin artırılması amaçlanıyor.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı