Anahtar Kelimeler: Kamyoncu oluyor

Kamyoncu yok oluyor

Kamyoncu yok oluyor

Kamyoncu yok oluyor

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal dijital takograf sorunu dolayısıyla kamyoncularla bir kez daha bir araya geldi. Önal bu sorun çözülünceye kadar takipçisi olacağını belirterek ?Bu insanların yasa dışı talebi yok, bu insanlar sadece haklarını istiyor? dedi.

KAMYONCUNUN SESİ OLDU

Kamyoncular Kooperatifine giden Önal burada yaptığı açıklamada bu uygulama ile Küçük kamyoncu esnafının bitirilmeye çalışıldığını söyledi. Önal bu konuda bu işin takipçisi olacağını ve mecliste kamyoncuların sesini duyuracağını belirterek  ?Kamyoncu arkadaşlarımız ekmeklerinin peşinde. Kamyoncularımız çalışıp evlerine ekmek götürme derdiler. Bu arkadaşlarımız ekmeği için çalışırken devamlı üzerlerinde bir el var, vergi tehdidi var. Her gittikleri yerde birçok vergi ödüyorlar. Dijital takograf adı altında ekstra bir külfet daha getirildi. Bu insanların yasa dışı talebi yok. Bu insanlar sadece haklarını istiyor? dedi.

ÖNAL AÇIKLAMA YAPTI

Önal konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Bugün burada küçük esnaf kooperatif bu işi yapmasın deniliyor. Bu işi güçlüler yapsın diyor. Buradaki insanlar ne yapsın. Kamyonunu tırını satacak yada bulabilirse asgari ücretle şoförlük yapacak. 2 kilometre uzaklığımızda yedi emin var. Bir sürü kamyon tır var. Niye vergisini ödeyememiş yada aracının bankaya olan borcunu ödeyememiş hemen yedi emine çekmişler. Bazı arkadaşlar borçları yüzünden 2 yaşındaki aracını hurdaya veriyor. Yazık günah değil mi? Umarız taleplerinizi yerine getirirler. Ben Kırıkkale´nin evladı, sizlerin de kardeşi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırım. Salı günü meclis açılıyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp sizlerin talebini kürsüden anlatmak için söz isteyeceğim. Talebinizi TBMM´nde dile getireceğim. Ne zaman ihtiyaç duyarsanız beni arayabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun?

SORUN İLGİLİ YERLERE İLETİLDİ

Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Oda Başkanı Behset Yerlikaya ise iki aydır bu konu üzerinde çalışmalar yapıldığını, ilgili bakandan randevu altıklarını genel müdüre de talimat vermesine rağmen herhangi bir dönüş olmadığını söyledi. Yerlikaya  ?6 ay gibi bir süre koydular bu 6 ayda çabuk geçecek, ne derseniz yanınızdayım, esnafımın yanındayım? dedi.  SS Kırıkkale Kamyoncular Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Müdürü Enver İnci ise uygulama konusunda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Dijital takograf öncelikle maddi bir külfet getirmektedir, Tutarı 2500 tl kartına da 500 tl ödenmektedir,28 gün içinde kartın okutulması isteniyor, maddi yönü bir tarafa uygulamada günümüz şartlarında bizce mümkün değildir.

NEDİR BU SIKINTI?

4,5 saatte 45 dakika dinlenme, 9 saatte 11 saat dinlenme isteniyor, yollarımız park konusunda yeterli değildir. Petrol istasyonları istirahat konusunda esnafımıza sıcak bakmıyor,Bizler Avrupa birliği ile mukayese ediliyoruz,Avrupa´daki park sayıları sosyal donatıları tam bizde ise lavabo bile yok,ayrıca yüklerimiz zaman zaman süre şartına bağlı olabiliyor. Bu şarlarda bu yükleri zamanında ulaştırmamız mümkün değildir,dolayısı ile müşteri ile karşı karşıya gelmekteyiz.çözüm olarak çift şoför bulundurulması isteniyor,bu sayıda şoför bulmak mümkün değil buna maddi gücümüzde yeterli değildir,ayrıca ülkemizde sürüş saatlerimizin dolduğu yerde bir çoğu güvenlik açısında sakıncalı yerleridir netice itibari ile neresinden bakarsanız bakın günümüz şartlarında uygulanabilirliği yoktur,bu sistemin yürürlüğe girmesi için doğru zaman değildir,ayrıca diğer bir sorunumuz vergi borcu olan esnafımızın araç muayenesi yapılmamaktadır,diğer esnaf guruplarının aynı durumda iken dükkanları açık,bizim dükkanımız sayılan aracımız çalışmamaktadır.?



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false