Kanser desteğine teşekkür belgesi

Kanser desteğine teşekkür belgesi

Kanser desteğine teşekkür belgesi

Belge verildi

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine vermiş olduğu destekten dolayı Yuva Mahallesi Muhtarı Adile İnce´ye teşekkür belgesi takdim etti.

 

GURURLU VE MUTLUYUM

Sağlık alanında yapılan çalışmaları daha ileriye götürmek amacıyla özverili şekilde çalışanları onure etmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü, renkli bir etkinliğe imza attı. İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş,  Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine vermiş olduğu destekten dolayı Yuva Mahallesi Muhtarı Adile İnce´ye teşekkür belgesi verdi. Teşekkür belgesini alan İnce, sağlamış olduğu destekten dolayı gururlu ve mutlu olduğunu ifade etti.

 

AMACIMIZ EN İYİ ÇALIŞMALAR

Bu konularda herkesin duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Müdür Güngüneş, ?Bizler İl Sağlık Müdürlüğü olarak elimizden gelen gayret ve çaba içerisinde özverili şekilde çalışmalar sergiliyoruz. İnşallah, bütün vatandaşlarımız bizlere bu konularda daha da yardımcı olurlar, halkımıza yönelik yaptığımız hizmetlerden herkes nasiplenir. Sağlık kurumu olarak bizim görevimiz vatandaşlarımıza en iyi çalışmayı sergilemektir? dedi.

 

TARAMA 1 SAATİNİZİ KANSER HAYATINIZI ALIR

Güngüneş, ?Kanser ülkemizde ikinci sırada ölüm nedeni. Bu nedenle tarama 1 saatinizi, kanser hayatınızı alır? diyerek herkesi kanser tarama yaptırmaya davet etti.Güngüneş, ?Kanser günümüzde modern tıptaki gelişmelere rağmen dünyada birinci, ülkemizde ise ikinci ölüm nedenleri arasında yer alarak önemli bir halk sağlığı sorunu olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Kanser küresel bir sorundur ve her yaşta görülebilir. Tanı ve tedavisi hem tıbbı hem maddi açıdan meşakkatli bir süreci olan kanser, aslında önlenebilir ve korunulabilir bir hastalıktır? şeklinde konuştu.

 

KANSER HASTALIĞI ARTIYOR

?Kanserin artan sıklığı nedeniyle önemi ve maliyeti düşünüldüğünde, kanserin önlenmesi, erken tanı ve tarama faaliyetlerini ön plana çıkarmaktadır. Bu amaçla, Bakanlığımız Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığınca ülkemiz genelinde kurulan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerinin (KETEM) sayıları her geçen gün artmaktadır. İlimizde hizmet vermektedir. Ayrıca il merkezi ve ilçelerimizde Toplum Sağlığı Merkezlerinde görevli sağlık personelleri, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları tarafından tarama faaliyetleri yürütülmektedir.?

 

KETEM HAKKINDA BİLGİ

?Ketem ile ilgili bilgiler veren Güngüneş ?KETEM´in Kuruluş Amacı; Toplumda kanser ve taramalarla ilgili farkındalığı artırmak için gerekli bilgilendirmeyi yapmak, Kanser taraması ile kanser tedavisinin çok daha kolay ve etkili olabildiği erken evrelerde yakalanmasını sağlamak, Meme, serviks (rahim ağzı) ve kolorektal (kalınbağırsak) kanserine bağlı ölümleri azaltmaktır.  İleri evrede tanı alan kanser olgularını azaltmaktır.?



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false