Anahtar Kelimeler: Kapasitesi artacak

Kapasitesi artacak

Kapasitesi artacak

Hububat ’ta hasat döneminin başlamasıyla birlikte TMO’da yoğun mesai başladı. Yoğunluk nedeniyle TMO önünde uzun kuyruklar oluştu, çiftçi ürününü verebilmek için günlerce beklemek zorunda kalmıştı.

 

ÖNEMLİ BİR KONU

Kırıkkale’de ve Türkiye genelinde hububat hasat döneminin başlamasıyla TMO alımları çiftçi için çileye döndü. Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de hububat ’ta rekor rekoltenin yaşanması sonucu Balışeyh, Yahşihan, Sulakyurt, Keskin ve Karekeçili ilçeleri TMO önünde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Bu durum gerek çiftçiler ve gerekse muhalefet kanadında tepki yarattı. Muhalefet sorunu sosyal medyaya ve basına taşıyarak kamuoyu oluştururken, iktidar kanadında gerekli çalışmalar başlatılmış, gerek Bakanlık düzeyinde görüşmeler yapılmıştı. TMO Genel müdürünün de Kırıkkale’ye gelmesiyle sorun masaya yatırılırken, çözüm noktasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

 

BİLGİ VERİLDİ

Son olarak Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, TMO alımları için açıklama yaparak meselenin sulandırıldığına dikkat çekti. Yapılan açıklamaya göre Kırıkkale’de TMO alımları için mesai saatlerinde düzenlemeye gidileceği duyuruldu. Ayrıca çiftçinin sorun yaşamaması ve zamanında ürün teslimatının yapılabilmesi için TMO tarafından alım kapasitesinin de artırılacağı, hafta sonları da dahil TMO’da mesai yapılacağı bildirildi. Son gelişmeler ışığında Kırıkkale’de bu sorunun çözüme kavuşacağı bekleniyor.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı