Kapucu görevden neden alındı?

Kapucu görevden neden alındı?

Kapucu görevden neden alındı?

Karabacak buna sevindi!

Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, görevden alınan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahattin Kapucu'nun eğitim kurumları yöneticilerini kıyıma uğratan sürecin tetikçiliğini yapan kişilerden birisi olduğunu söyledi.

Tetikçilik yapıyordu

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahattin Kapucu ani bir kararla görevinden alındı. Bu gelişme eğitim camiasında geniş yankı uyandırdı. Gelişmeyi değerlendiren Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak, görevden alma olayını yorumladı. Başkan Karabacak, Eğitim Bir Sen Yönetim Kurulu üyesiyken Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Bahattin Kapucu'nun eğitim kurumları yöneticilerini kıyıma uğratan sürecin tetikçiliğini yapan kişilerden birisi olduğunu söyledi. Karabacak, Kırıkkale'de bu dönem eğitim öğretimde kargaşa ve kaosa sebebiyet veren Bahattin Kapucu'nun birçok donanımlı, tecrübeli eğitim kurumları yöneticilerini görevden alarak kurumların hafızasını sildiğini öğrenci, öğretmen ve veli boyutuyla sıkıntılı bir sürecin önünü açtığını dile getirdi.

Problem üretmiyoruz

Karabacak yaptığı açıklamanın devamında, Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi olarak adil ve hakkaniyetli davranması için, kendi yandaşlarını korumak adına değil, Kırıkkale'de eğitim öğretim kalitesini artırmak adına problem üretmek değil, problem çözmek için o koltukta oturduğunu hatırlatmamıza rağmen kendi yandaşlarına koltuk dağıtmak üzere o işin tetikçiliğini yapmaya devam etmiştir” dedi.

Yandaşlık yapıyordu

Karabacak Öğrencileri için her türlü fedakârlığı bugüne kadar yapmış olan eğitim kurumları yöneticilerine kendi yan ve yandaşlarına koltuğa oturtmak için bu darbenin mimarlığına soyunmuş hak, adalet ve hukuktan uzak şekilde birçok kişinin ahını almıştır. Ancak görüldü ki bu koltuklar kimseye baki değil. Haksızlığı ve hukuksuzluğu kendine şiar edinmiş, bu yönetim ve zihniyeti Bahattin Kapucu'yu tetikçi olarak kullanmış, akıbeti belirsiz bir sürece itelemiştir. Umarız ki bu misal birçok kişiye de ibret olur” dedi.  



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu