Anahtar Kelimeler: Kararlar Gözden geçirilsin

Kararlar Gözden geçirilsin

Kararlar Gözden geçirilsin

Kararlar Gözden geçirilsin

 

2020 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda konuşma yapan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, hukukun ve adaletin bulunmadığı ülkelerin ayakta durmasının, vatandaşlarının huzurlu, müreffeh yaşamalarının mümkün olmadığını belirtti.

ZARURET HALİNİ ALDIĞINI SÖYLEDİ

Öztürk, TSK, emniyet, bürokrasi, iş dünyası, sivil toplum, yargı ve medyadaki FETÖ´cülerin tamamıyla sökülüp atılmasının, tereddütsüz ve kararlılık içeren bir mücadelenin varlığının, tarihi önem ve sorumluluk olduğunu kaydetti. Bu kapsamda, bugüne kadar saygı duyulacak ve takdir edilecek sonuçlara ulaşıldığını dile getiren Öztürk, ancak FETÖ´nün siyasi uzantıları konusunda henüz mesafe alınmamasının kafalarda soru işaretlerine neden olduğunu ifade etti.TÖ´yle irtibat ve iltisakı bilinmesine rağmen bürokratik ve siyasi imtiyazlarla zırha büründürülen kişilerle ilgili hukuki süreçlerin tavsamasının ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Öztürk, FETÖ´cü hakim ve savcıların verdiği kararların acilen bir kez daha gözden geçirilmesinin zaruret halini aldığını söyledi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ HEDEFLENMELİDİR

Öztürk, bu kapsamda, bütün davaların yeniden görülmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye bu FETÖ musibetinin üstesinden her alanda mutlaka gelmelidir. Adalet sistemimiz asla yeni paralel yapılara, bir gruba teslim edilmemeli, hukukun üstünlüğü hedeflenmelidir. Hukuk ve yargı kurumlarının söz konusu bu duruma daha titiz davranmaları, uyanık hareket etmeleri, zorunluluk ve adalete saygının gereğidir." diye konuştu. Özverili çalışmalara rağmen yargılama hızında halen arzu edilen seviyeye ulaşılamadığına işaret eden Öztürk, Yargıtay ve Danıştay dahil olmak üzere bütün yargısal kurumlarda iç denetim mekanizmaları kurularak, yargısal faaliyetlerin hızlanmasının sağlanmasını istedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli