Anahtar Kelimeler: Kargo vakası

Kargo vakası

Kargo vakası

Nevşehir'de kendilerine ' Gezen Adam' lakabı takan çete üyeleri eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında Kırıkkale'nin de bulunduğu 4 ilde yakalanan 11 şüpheli gözaltına alındı.

 

OPERASYON YAPILDI

Nevşehir’de internet üzerinden maddi değeri büyük ikinci el ürün satan kişileri satın almak vadiyle dolandıran 11 şüpheli 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Avanos Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla yürütülen ve yaklaşık iki aylık projeli çalışma çerçevesinde ikinci el satış sitelerinden ürün satışı sırasında kargolarda maddi değeri yüksek olan ürünleri satışa sundu. Dizüstü bilgisayar, cep telefonu gibi elektronik ürünlere yönelik maddi değeri yaklaşık 10 milyon TL olan ve 250 den fazla nitelikli dolandırıcılık olayı gerçekleştirilen 11 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Ankara, Kırıkkale, Manisa ve Aksaray illerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

 

 

ÇETE YAKALANDI

Kendilerine ‘Gezen Adam’ lakabı takan çete üyeleri, internet siteleri üzerinden satışa sunulan maddi değeri yüksek olan ürünleri satışa sundu. Bilgisayar ve cep telefonu gibi elektronik malzemeleri satın alma vaadiyle satıcıyla irtibata geçtikleri, ürünü alacaklarını söyleyerek yaşadığı illerde bulunan satıcının tanıdıkları adına kargoya vermelerini istedi. Zanlılar daha sonra kargo alıcılarıyla irtibata geçip kargo şirketinden arama süsü verilerek teslim kodlarını temin edip kargo şirketinden ürünü alarak dolandırıcılık yaptıkları, bu yöntemle 250'den fazla dolandırıcılık olayında yaklaşık 10 milyon lira değerinde gelir sağladıklarını belirlendi. Eş zamanlı yapılan operasyonlarda toplam 11 şüpheli göz altına alındı. 4 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. Zanlıların emniyetteki işlemleri devem ediyor.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı