Anahtar Kelimeler: Karşıyaka’ya okuma salonu!

Karşıyaka'ya okuma salonu!

Karşıyaka

Karşıyaka'ya okuma salonu!

Okuma salonu tanıtıldı

Karşıyaka Okuma Salonu sorumlusu Kırıkkale ve Yöresi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı  (KALANDER) Hüseyin Durukal, salonuna ilginin daha da artarak büyüğünü söyledi.

Okuma salonu açıldı

Fedakar, işadamları, öğretmen ve vatandaşlar tarafından okuma salonunun devam ettiğini belirten Başkan Durukal, kendileri için bir çocuğun yüzündeki tebessümün tüm dünyaya bedel olduğunu ifade etti. Kırıkkale Karşıyaka Okuma Salonu 3 kattan oluştuğunu açıklayan Durukal, İçersinde öğrencilerin hem okul derslerine hem de sınavlara hazırlanabilmek için derslikler oluşturuldu. Öğrencilerin kendilerini evlerinde hissedebilmeleri için dinlenmem salonları ve stres atabilmeleri için zemin katta geniş bir alan bulunmaktadır. Okuma salonunun amacı maddi durumu yetersiz olan öğrencilere Kırıkkale'de bulunan gönüllü eğitimcilerin tarafından derslerine ve hazırlanması gereken sınavlarına yardımcı olabilmektir. Bunu  yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerle öz güveni aşılamaktır. Bunun yanında dini ve milli katkılar vererek hem kendilerine hem de ailelerine yardımcı olmaktır” dedi. 

Öğrencilere destek veriliyor

Okuma salonunda sadece öğrencilere destek verilmediğini belirten Durukal, Verilere de yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Açılan Kur'an kurslarıyla öğrenci verilerimizin gönüllerini kazanmaktır. Bu konularda iyi bir yol aldık. Bunların yanında öğrencilerimize sosyal, kültürel faaliyetlerimizle eğitimde eşitliği sağlamaya hedefliyoruz. Biz eğitimde eşitlik için varız.”diye konuştu.  Hedeflerini sadece eğitile sınırlamadıklarını ifade eden Durukal, Bunlarla birlikte Kırıkkale'de bulunan zengin işadamlarının destekleriyle ihtiyaç sahibi insanlara yemek ve gıda yardımı da yapıyoruz. Ayrıca öğrencilere, giyim yardımları da yapıldı. 

Velilerin yükü azalıyor

Böylelikle velilerimizin yükünü bir nebze olsun hafifletmeye çalıştık. Hergün daha çok öğrenciye ve aileye uluşmak gecemizi gündüzüme katmaya hazırız. Bizim için bir çocuğun bir yüzündeki tebessüm tüm dünyaya bedeldir” şeklinde ifade etti. Kendisinin bir eğitimci olduğunu ifade eden öğretmen Ferhat Duman, Hafta sonları gelerek buradaki öğrencilere ders veriyorum. Çocuklara anlamadıklarını yeniden tekrarlıyorum. Çocukların eğitimine katkı sağladığım için çok mutluyum.”dedi.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli