Anahtar Kelimeler: incelemesi

Katı yağ incelemesi

Katı yağ incelemesi

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, Tarım ve Orman Bakanlığı talimatlarıyla il genelinde gıda işletmelerinin denetim altına alındığını söyledi.

DENETİM YAPTILAR

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de gıda işletmelerine yönelik eş zamanlı denetimler devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, Tarım ve Orman Bakanlığı talimatlarıyla il genelinde gıda işletmelerinin denetim altına alındığını söyledi. Ateş, “Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, talimatlarıyla özellikle fast food tarzı hızlı gıda üreterek toplu tüketime sunan işletmelerde oluşabilecek riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak amacıyla kızartma yağlarına yönelik 81 ilde eş zamanlı olarak resmi kontroller gerçekleştirilmektedir” ifadesinde bulundu.

 

SICAKLIK KONTROLÜ

Ateş, açıklamasının devamında şöyle konuştu, “Bakanlığımızca rutin olarak yıl boyunca yapılan risk esaslı denetim ve kontrollere ilaveten farkındalığı artırmak amacıyla 10 gün boyunca toplu tüketim yerlerinde “12.05.2012 tarih ve 28290 sayılı” Resmi Gazete'de yayımlanan Kızartmada Kullanılmakta Olan Katı ve Sıvı Yağlar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğine göre katı ve sıvı yağların “polar madde, asit sayısı, kızartma yağı sıcaklığı" kriterleri ölçülerek mevzuata uymayan durumlarda numuneler alınmaktadır. Alınan numunelerin analiz sonuçlarının olumsuz çıkması durumunda 5996 Sayılı Kanun kapsamında iş ve işlemler uygulanmaktadır.

 

YASAL İŞLEMİ VAR

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak Gıda Kontrol Ekiplerimiz tüm gıda ve yem işletmelerine belirli aralıklarla risk esaslı denetim gerçekleştirmektedir. Ayrıca Bakanlığımız Alo 174 Gıda Hattına gelen ihbar ve her türlü şikâyetler kapsamında da denetim faaliyetleri yürütülmektedir. Denetimlerde halk sağlığını direkt tehdit eden ve mevzuata aykırı bir durumla karşılaşıldığında 5996 sayılı kanuna göre yasal işlem uygulanmaktadır” dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı