Anahtar Kelimeler: Katkı sağlayacak

Katkı sağlayacak

Katkı sağlayacak

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Kırıkkale Üniversitesi Keskin Çiftlik Hayvancılığı Uygulamalı Eğitim ve Demonstrasyon Merkezini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, 30 başlık süt sığırı işletmesi olacak şekilde inşa çalışmaları devam eden ‘Kırıkkale Üniversitesi- Konya Ovası Projesi (KOP) Çiftlik Hayvancılığı Uygulamalı Eğitim ve Demonstrasyon Merkezi Projesi hakkında ilgililerden bilgi aldı.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Kırıkkale Üniversitesi Keskin Çiftlik Hayvancılığı Uygulamalı Eğitim ve Demonstrasyon Merkezini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, 30 başlık süt sığırı işletmesi olacak şekilde inşa çalışmaları devam eden ‘Kırıkkale Üniversitesi- Konya Ovası Projesi (KOP) Çiftlik Hayvancılığı Uygulamalı Eğitim ve Demonstrasyon Merkezi Projesi hakkında ilgililerden bilgi aldı. Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Aktan ve Dekan Yrd. Prof. Dr. Serkan Erat, Prof. Dr. Ömer Varışlı, Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı, Delice Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Veteriner Fakülte Sekreteri Köksal Takış, Yapı-İşleri Daire Başkanı Makbule Hümeyra Ünlü katıldı.

ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Çiftlik arazisi ile binalarının mevcut durumlarını inceleyen, fikir alışverişinde bulunan  Rektör, yapılan yenileme çalışmaları ve  süt sığırı işletmesinin faaliyete geçmesi ile birlikte Keskin Çiftliğinin hayvancılık ve tarım alanında eğitim gören, dersler alan öğrenciler için iyi bir uygulama ve staj merkezi olmasının yanında tarım ve hayvancılıkla meşgul olan vatandaşlarla da işbirliği ve iletişim içinde olacağını, bölgeye katkı sağlayacağını ifade etti. Rektör, kuru tarım yapılan çiftlik arazisinde ürün çeşitliliğinin artırılması ve sulu tarıma geçilmesi konusunda da çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi. Çiftliğin araştırma ve üretim üssü olması için uzun süredir çeşitli çalışmalar yapılıyor. Keskin Çiftlik Hayvancılığı Uygulamalı Eğitim ve Demonstrasyon Merkezi çiftçilere ve öğrencilere modern büyük ve küçük baş hayvan yetiştiriciliği ve yem bitkisi üretimi konularında teorik ve pratik eğitim vermeyi amaçlıyor.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı