Anahtar Kelimeler: Kayıt işlemi açıklaması

Kayıt işlemi açıklaması

Kayıt işlemi açıklaması

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.

KAYIT BİLGİSİ VERİLDİ

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, “Bu kapsamda YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerimiz üniversiteli olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyor. Öğrencilerimizi göstermiş oldukları başarılardan dolayı tebrik ediyorum. Sevgili öğrencilerimiz! Bundan sonraki süreçte ününüzde akademik olarak yeni bir süreç başlıyor. Sizleri bu sürece taşıyan, bu başarıda ilköğretimden lise eğitimine kadar emeği geçen öğretmenlerinizi ve ailelerinizi de ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bizler hayatınızın her aşamasında daima yaslanabileceğiniz büyükleriniz olarak hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

 

DUYARLI OLUNMALI

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılabilecek. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bu konuda da duyarlı olmanızı istiyorum” dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı